Skip til hoved indholdet

Tag socialt ansvar

Der er mange fordele ved at tage socialt ansvar. I får gode og loyale medarbejdere, der styrkes i sammen holdet ved at hjælpe andre. Medarbejderne bliver stolte af deres virksomhed, som her igennem styrker sit image og konkurrence evne.

Ønsker du et samarbejde omkring social ansvarlighed, vil vi gerne i dialog for at afstemme en samarbejdsaftale herom. 

Kontakt Virksomhedsservice på 6474 7000

Udvikling Assens anerkender endvidere de medlemsvirksomheder, som gør noget særligt ud af social ansvarlighed med et nyt CSR mærke - social ansvarlig giver pote for virksomheder, mennesker & samfund.

Læs mere om social ansvarlighed på udviklingassens.dk

Herunder kan du se nogle muligheder for at tage socialt ansvar:

Med Virksomhedsstafetten får unge ledige mulighed for at indgå på en arbejdsplads, hvor der bliver taget hensyn til de unge og deres udvikling hen imod uddannelse og job.

Hvad er integration i Assens?

Din virksomhed kan være blandt de første, som en flygtning får kontakt til i Assens Kommune, og dermed være med til at lære nye borgere, hvordan man lever og arbejder i Danmark. På den måde kan den nye borger få et fast holdepunkt i tilværelsen, og din virksomhed kan være med til at skabe en god medarbejder og bidrage til en positiv integration. 

Den nye medarbejder kan være ham, der aldrig har været på arbejdsmarkedet i hjemlandet, eller hende, der er ingeniør eller læge med 20 års erfaring - og alt der imellem. Nogle er klar til at indgå på lige fod med de øvrige medarbejdere, når blot der tages hensyn til sproglig og kulturel læring, mens andre har behov for skånehensyn.

Med en ny borger i virksomheds praktik vil din virksomhed få en medarbejder, der ofte vil være ivrig efter at lære og gøre nytte, og som I selv vil kunne oplære i den danske arbejdsform.

Med en virksomheds praktik får den nye medarbejder en mulighed for at bruge det danske sprog i praksis, eventuelt blive opkvalificeret inden for sit fag og ikke mindst få en hverdag og en identitet som deltager på arbejdsmarkedet. Målet kan også være at lade virksomheds praktikanten prøve jobbet, før han eller hun beslutter sig for uddannelse inden for feltet.

Fordele

Fordele for virksomheden

  • Godt ansigt udadtil og styrket sammenhold indadtil, når virksomheden tager socialt ansvar
  • Nye idéer gennem mangfoldighed.

 Fordele for medarbejderen

  • Mulighed for at få indblik i kulturen på en dansk arbejdsplads
  • Mulighed for at skabe sig et netværk i Danmark.

Eksempel på integration

Et apoteksudsalg i en mindre by har behov for et sæt ekstra hænder de dage, der kommer varer. De henvender sig derfor til Virksomhedsservice i Assens, der foreslår en 27-årig syrisk flygtning til virksomheds praktik.

Den nye medarbejder har en uddannelse som farmaceut i hjemlandet og vil gerne arbejde på et apotek i Danmark. Han går derfor til arbejdet med krum hals for at lære, hvordan man driver forretning her og blive bedre til sproget. Selv om han kun kan arbejde to dage om ugen på grund af dansk undervisning de øvrige dage, bliver han hurtigt kendt som en venlig og omhyggelig medarbejder. Efter praktikken tilbyder virksomheden ham derfor en løntilskuds stilling, som han takker ja til.

 

Hvordan kommer du i gang?

  • Kontakt Virksomhedsservice i Assens på virksomhedsservice@assens.dk eller tlf. 64 74 70 00 for at høre mere om muligheden for at modtage en ny medarbejder på det danske arbejdsmarked.

Integrationsgrunduddannelsen (igu) er et 2-årigt forløb, der omfatter ansættelse i en lønnet praktikstilling på en virksomhed og skoleundervisning med uddannelsesgodtgørelse.

Ansættelsen er midlertidig og udgør en trædesten til det ordinære arbejdsmarked.

Ordningen bygger på de eksisterende overenskomster og satserne for erhvervsgrunduddannelsen under forberedende grunduddannelse.

Hvis du vil undersøge dine muligheder for at tage en igu, kan du læse mere om ordningen eller se en film om ordningen på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.

Skrevet af Udlændinge- og Integrationsministeriet

Virksomhedsservice

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Telefontider

Virksomhedsservice hjælper din virksomhed med rekruttering, opkvalificering og arbejdsfastholdelse.

OBS: For kontakt vedr. sygedagpengerefusion kontaktes Team Ydelse på tlf: 64 74 75 14.
Du kan også bestille en tid til at blive ringet op af en medarbejder fra sygedagpenge.
Link til tidsbestilling.

Leder af Virksomhedsservice: Anders Barkholdt

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links