Skip til hoved indholdet
    Hjem Om os Nyt fra Assens Kommune Nyt om Kyst- og Lystfiskercenteret i Assens Fire stærke teams er videre i arkitektkonkurrencen om byggeriet af Kyst- og Lystfiskercenteret

Fire stærke teams er videre i arkitektkonkurrencen om byggeriet af Kyst- og Lystfiskercenteret

Feltet i arkitektkonkurrencen om byggeriet af det kommende nationale Kyst- og Lystfiskercenter i Assens er nu indsnævret. Fire stærke, erfarne og anerkendte teams går nu videre i konkurrencen.

”Det har været et utroligt stærkt felt af teams, som har ønsket at komme i betragtning til at forme og bygge Danmarks kommende Kyst- og Lystfiskercenter og alle udendørsfaciliteterne på Assens havn”, fortæller formand for bedømmelseskomitéen og borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen.

Centeret er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Nordea-fonden, staten og Assens Kommune, og skal stå side om side med havets forunderlige verden og byde på oplevelser, der udvider gæsternes viden om livet og naturen under havoverfladen, samt hvordan vi passer på den.

Fire teams går videre i konkurrencen
Arkitektkonkurrencen er i fuld gang, og i forbindelse med prækvalifikationen har 15 teams meldt sig på banen - alle med et ønske om at få lov til at give deres bud på, hvordan centeret skal se ud, og hvordan det skal spille sammen med det gamle pakhus og de øvrige faciliteter på havnen.

Vi glæder os meget til at se, hvordan de forskellige teams vil skabe et vartegn med et stærkt og arkitektonisk udtryk, som ikonisk markerer sig på sin særlige placering på Midtermolen, midt i købstadens historiske havneområde.

Formand for bedømmelseskomitéen og borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen

”Vi har vurderet de forskellige teams ud fra en række forskellige kriterier, som de har fået point for. De fire teams, som nu går videre i konkurrencen er de teams, som samlet set har fået flest point”, fortæller Søren Steen Andersen.

De fire teams, som på lige vilkår er videre i konkurrencen, er:

”Vi glæder os meget til at se, hvordan de forskellige teams vil skabe et vartegn med et stærkt og arkitektonisk udtryk, som ikonisk markerer sig på sin særlige placering på Midtermolen, midt i købstadens historiske havneområde. Ligeledes bliver det spændende at se, hvordan de fire teams vil integrere muligheder for at samles og nyde den smukke udsigt over Lillebælt og de omkringliggende øer.”

Kyst- og Lystfiskercenteret i Assens udspringer af den nationale strategi for kyst- og lystfiskeri, som Assens Kommune er tovholder på.

Til juni vælger bedømmelseskomitéen, hvem der vinder arkitektkonkurrencen og dermed opgaven.

Tidsplan for arkitektkonkurrence

  • 25. januar: Udbudsmaterialet offentliggøres på udbudsportal.
  • 23. februar: Alle teams, der ønsker at medvirke i udbuddet, giver sig til kende.
  • 13. marts: De fire teams, som er udvalgt til at kunne komme med forslag til opgaveløsningen offentliggøres.
  • Juni: Bedømmelseskomitéen vælger vinderen af arkitektkonkurrencen.

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links