Skip til hoved indholdet

Nu kan du få solsikken på Assens Kommunes biblioteker

Assens Kommune nu blevet en del af det internationale solsikkeprogram, som hjælper mennesker med usynligt handicap med at vise omverdenen, at de har brug for lidt ekstra støtte eller hensyn.

I Danmark lever mange mennesker med et usynligt handicap. Handicap som andre ikke kan se, men som kan gøre, at man har behov for lidt ekstra hjælp i nogle situationer. Men at forklare og italesætte det gentagne gange, kan være resursekrævende for den enkelte.

Derfor er Assens Kommune nu blevet en del af det internationale solsikkeprogram, hvor borgere med et usynligt handicap kan vælge at bære en solsikkesnor, når de ønsker at vise omverdenen, at de har brug for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

”Når nogen bærer solsikkesnoren, er det fordi, at de selv eller en de følges med udtrykker, at de kan have brug for lidt ekstra hjælp eller tid. Det er derfor ikke afgørende, hvad årsagen er til, at de bærer solsikkesnoren. Det vigtige, at vi giver os tid til at lytte og finde ud af, hvad de har brug for hjælp til, når vi ser symbolet”, fortæller Helle Skaarup, leder af Assens Bibliotekerne, og fortsætter:

”Vi håber, vi kan være med til at gøre en forskel for de mennesker, som lever med et usynligt handicap og fjerne nogle af de barrierer, som de oplever i dagligdagen”

Solsikkesnoren kan hentes på et af kommunens biblioteker.Vissenbjerg-bakkerne

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links