Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Bolig og byggeri For boligejere Skorstensfejning

Skorstensfejning

Er din skorsten i brug, skal den renses af en skorstensfejer mindst én gang om året

Skal du have nyt ildsted eller skorsten?

Skorstensfejermesteren skal kontaktes, hvis du skal have nyt ildsted (f.eks. brændeovn eller pejs) i din bolig. Skorstensfejermesteren skal nemlig syne brændeovnen eller pejsen inden den tages i brug. Placeres din skorsten tættere på skel end 2,5 m, eller bor du i etagebolig, skal du inden ildstedet tilsluttes søge en byggetilladelse. Du skal ligeledes søge om byggetilladelse ved opførelse af en udvendig skorsten.

Frit valg af skorstensfejer

Der er frit valg af skorstensfejer, dvs. du kan vælge en anden uddannet skorstensfejer end en af dem kommunen har indgået kontrakt med. Du kan også vælge en anden af de 3 som kommunen har kontrakt med.

Vælger du en anden skorstensfejermester, skal det kunne dokumenteres f.eks. ved forevisning af fakturakopi og du skal huske at afmelde skorstensfejningen hos den nuværende skorstensfejer.
Ønsker du at skifte skorstensfejer, skal du udfylde en blanket. Den nye skorstensfejer skal acceptere at have dig som kunde, dvs. at han skal underskrive blanketten inden den sendes til din nuværende skorstensfejermester samt til ejendomsbidragskontoret.

Sådan skifter du skorstensfejer

  1. Udfyld og underskriv blanketten
  2. Indhent accept og underskrift fra ny skorstensfejermester
  3. Send den udfyldte og underskrevne blanket til tidligere skorstensfejermester samt til Ejendomsskattekontoret via Digital Post.
    Send blanketten til Ejendomsskattekontoret

Her kan du finde din skorstensfejer

I tidligere Vissenbjerg og Aarup kommuner:
Skorstensfejermester
Niels Christiansen
Bredgade 64
5492 Vissenbjerg.
Tlf. 64 47 34 74
Mobil 21 26 99 19
E-mail: soderguld@skorstensfejeren.dk
Hjemmeside: www.skortens-fejeren.dk

I tidligere Tommerup, Glamsbjerg og Haarby kommuner:
Skorstensfejermester
Kim Johansen
Banevænget 10
Allested
5672 Broby.
Tlf. 21 25 23 87
E-mail: Kim@skorstensfejer.nu
Hjemmeside: www.rensning.com

I tidligere Assens kommune:
Skorstensfejermester
Steffen Christensen
Industrivænget 2
5610 Assens.
Tlf. 64 71 16 15
Mobil 23 24 03 83
E-mail:vest@skorstensfejeren.dk
Hjemmeside: www.vestfejer.dk

Gebyr for skorstensfejning

Assens kommune opkræver gebyret for det lovpligtige skorstensfejerarbejde og afregner til skorstensfejeren.
Eventuelle reguleringer i løbet af året skal ske direkte med skorstensfejermesteren. Har skorstensfejermesteren lavet arbejdet udover den lovpligtige fejning, skal du afregne direkte med skorstensfejermesteren.

Sådan afmelder du din skorstensfejning

Ønsker du at afmelde skorstensfejning af din skorsten og ildsted, skal du kontakte din skorstensfejer.
Dit ildsted skal være fysisk afbrudt fra skorstenen, før du kan afmelde den lovpligtige skorstensfejning. Dette kan f.eks. ske ved fjernelse af selve ildstedet eller varig afbrydelse af forbindelsen mellem ildsted og skorsten med tilmuring af skorstenens røgrørsåbninger.

Afmeldingen skal ske inden den 15. november, for ikke at betale gebyr for det efterfølgende år. Hvis ildstedet er afbrudt korrekt fra skorstenen, vil du herefter ikke længere blive opkrævet gebyr for skorstensfejning.

 

Vigtigt at vide om ildsteder og skorstene

Ildsteder og skorstene, der er i brug, skal have udført skorstensfejerarbejde, idet dette er lovpligtigt. Det vil sige, at der mindst én gang om året skal renses skorsten, røgrør og ildsted.

I forbindelse med skorstensfejerarbejdet skal der også én gang årligt udføres et brandpræventivt tilsyn for at sikre, at skorsten, røgrør og ildsteder ikke er behæftet med fejl og mangler.

Skorstene for mindre oliefyringsanlæg samt skorstene for brændeovne og pejse skal renses mindst én gang om året.

Ved anlæg for fast brændsel vil der ofte være behov for flere fejninger om året. På grundlag af en konkret vurdering, fastsættes antal fejninger pr. år, af skorstensfejeren efter forhandling med ejeren.
Som udgangspunkt er det bygningsejeren der har ansvaret for, at bygningen er i lovlig stand. Eksisterer der er ulovligt forhold, påhviler det bygningsejeren at få forholdet lovliggjort.
Såfremt kommunen bliver opmærksom på et ulovligt forhold, har kommunen pligt til at søge det ulovlige forhold lovliggjort. Dette kan eksempelvis ske ved udstedelse af påbud om overholdelse af reglerne i bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger for skorstene og ildsteder eller ved påbud om, at skorstenen skal tilses af en skorstensfejer inden for en given frist.

Bortskaffelse af sodposer foretages af skorstensfejeren i h.t. Assens Kommunes regulativ for erhvervsaffald.

Se også...

BBR

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Ring til os

Telefontider

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links