Skip til hoved indholdet
    Hjem Fritid og oplevelser Ud i naturen Vandreture Thorø stien

Thorø stien

I dag kan man gå helt over til Thorø uden at få våde fødder, men det var faktisk først så sent som i midten af 1990'erne, at Thorø blev landfast med Thorøhuse.

Tag på vandretur på Thorø (3 km)

Tidligere kunne man sejle hele vejen rundt om Thorø, men pga. havstrømmenes materialetransport, er der fra begyndelsen af 1970'erne til midten af 1990'erne sket det, at sandtilførslen er vokset på tværs af Thorø Sund og har gjort Thorø landfast med Thorøhuse.

Sandtangen mellem Thorø og Thorøhuse kaldes Drejet.

Vær opmærksom på, hvor du må vandre?

Thorø ejes af Københavns Lærerforening, hvilket betyder, at man som besøgende på Thorø skal vise det hensyn kun at benytte sig af de afmærkede vandreruter.

Se stien på kort

Via linket herunder finder du et kort over Thorø stien.

Kort over Thorø stien

Få mere info om vandreruter og stier

Hvis du efter en gåtur på Thorø stien har fået mod på mere natur og/eller friluftsliv, har VisitAssens og VisitFyn temasider om vandring på Vestfyn og det øvrige Fyn, hvor du kan finde masser af inspiration til din næste vandretur.

I Baggrunden ses Thorøgård.

Kig på sæler og marsvin

Thorø er på 65 ha, og det højeste punkt ligger 9 meter over havet.

Strandengsområderne er meget værdifulde for dyre- og plantelivet. Her findes mange forskellige planter som fx strandmalurt, gul snerre, engelskgræs og mange flere. Fra strandbredden kan der ofte ses både marsvin, sæler, og mange ande- og vadefugle.

Læs om det hyggelige fiskerleje, hvor Jacob Gade boede

Thorøhuse er et lille hyggeligt fiskerleje, hvor komponisten til ”Tango Jalousie”, Jacob Gade, boede i en periode.

På og omkring Thorø er der fundet flere spor fra oldtiden der går helt tilbage til Ertebølletiden for 4-5.000 år siden. På vestspidsen af øen er rejst et kors, hvor der i forbindelse med grusgravning blev fundet en grav med skeletterne fra en voksen og to børn. Graven menes at stamme fra den tidlige oldtid.

Få historien om Harald Plum

Thorø er kendt som grosserer Harald Plums eget lille kongerige. Harald Plum (1881-1929) voksede op i et velhavende købmandshjem i Assens. Han opbyggede en international handelskoncern med bl.a. konserves og smør, og blev meget velhavende.

I 1917 købte Harald Plum Thorø  for at oprette et ferie- og mødested for sin slægt. Forretningsimperiet brød nogle år senere sammen som følge af ikke mindst kommunisternes magtovertagelse i Rusland - et sammenbruddet der trak Landmandsbanken med i faldet i 1922. Harald Plum, der i eftertiden blev kaldt "Gullaschbaronen", fik genrejst sin virksomhed, men koncernen krakkede i 1929, og han tog livet af sig selv i sit hus på Thorø.

Vi kan kun opfordre til at tage støvlerne på og nyde en vandretur med historiens vingesus i højsæde.

Serviceoplysninger

Der findes toilet og drikkevand ved forsamlingshuset.

Hvis I ønsker at gå en længere tur er det muligt at gå helt til Assens.

Yderlig information

Link til mere information om Thorøhuse - Assens stien finder du herunder.

Thorøhuse - Assens stien

Faciliteter

  • Bord/bænke
  • Drikkevand
  • Toilet

Parkering

Fiskemaen
5610 Assens

Parkering kan ske på P-pladsen ved Torø Huse Forsamlingshus.

Miljø og Natur

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Ring til os

Telefontider

OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge dit MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Nyttige links