icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Baunet ved Sandager

På Baunet, hvor pladsen er ryddet, finder du borde-bænkesæt, små udskårede stole, naturbænke, shelter, grill, brænde og bålplads, skraldespande samt en flagstang med muntert vippende vimpel. Ved siden af flagstangen kan du se det oprindelige flagstangsfundament. Fra indgraveringen i stenen ses, at stenen er fra 5. juni 1917.

På pladsen nedenfor Baunet findes tre borde-bænkesæt, en grill, en lille legeplads med bl.a. gynge, rutchebane samt en lille sandkasse med overraskelser.

Bogstaverne SSF henviser til Sandager Sogns Flag. I et hjørne af pladsen findes en lille gruttesten der er fundet i markskellet. Baunet er en utrolig fin plads med gode rammer for alle der nyder at komme ud i naturen.

Baunet ved Sandager.

Der er to muligheder for at komme op til Baunet, dels ad en stejl stentrappe og dels ad en fin lille natursti.

Området er en gammel nedlagt grusgrav delt i to plateauer. Det flade område ved start. Her kan man på skrænterne se det fine lyse grus/sand, og selve Baunet øverst med en meget flot udsigt ud over landskaberne.

På pladsen nedenfor Baunet ses der, ud imod vejen, nogle store sten. Disse sten stammer oprindeligt fra et gammelt vadested i Sandager By. Bevoksningen på pladsen er hovedsagelig Birk. Den lille natursti op til Baunet er omkranset af bl.a. en masse fuglekirsebærtræer. Lige inden du kommer ind på Baunepladsen ses en gran, der har fundet sin hel egen måde at overleve på. Granen er væltet og halvdelen af dens rødder er blotlagt, men den sidste halvdel har stadig fat i jorden. Træet ligger ned, men er fortsat med at vokse på sin helt egen måde. Et herligt syn. Bevoksningen her på pladsen er bl.a. Eg, Tjørn, Fuglekirsebær, Poppel, Rosenbuske samt Fyr og Røn.

Baunet ligger 30 m0h og har tidligere være brugt som udsigts- og alarmeringspost. Her oppe fra, har der været en fin udsigt ud over Lillebælt, så man kunne holde øje med evt. fjender, der nærmede sig. Senere har området være brugt som grusgrav, hvor der senest er gravet grus i forbindelse med etableringen af et vejstykke i Sandager. Det fine sand blev også brugt af landmændene til at strø på gangene i kostaldene, så kreaturerne ikke skulle falde. I 1977 blev lauget omkring Baunet enige om at stoppe grusgravningen.

For yderligere oplysninger kontakt: Hans Jørgen Larsen på 64 79 19 33 eller 23 65 76 04

Ejer

Private lodsejere.

Mere info om vandreruter og stier

Hos VisitAssens har man en temaside om vandring på Vestfyn, som helt klart er et besøg værd.

Serviceoplysninger

Praktisk Information

Når I besøger Baunet er der mulighed for at fortsætte ud til Lillebælt ved Sandager Næs. Her kan I nyde stranden og overnatte i et af kommunens sheltere.
Her findes også et toilet - (åbent i sommerhalvåret).

Yderlig Information

Læs mere om "Overnatning i shelter" i linket længere nede på siden.

Parkering

Baunevej 19-13
5610 Assens

Parker langs skovvejen overfor Baunevej 17

Faciliteter

Bord/bænke

Udsigtspunkt

Legeplads

Se også ...

Kontakt Miljø og Natur

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.