Skip til hoved indholdet
    Hjem Fritid og oplevelser Ud i naturen Andre aktiviteter Baunet ved Sandager

Baunet ved Sandager

Nyd udsigten fra Baunet, der hæver sig mere end 30 m over havet, og se den sten, der i over 100 år har markeret grundlovsdagen den 5. juni.

Tag en tur til Baunet ved Sandager

På pladsen nedenfor Baunet findes tre borde-bænkesæt, en grill, en lille legeplads med bl.a. gynge, rutchebane samt en lille sandkasse med overraskelser.

Bogstaverne SSF på den vippende vimpel, der hænger i flagstangen, henviser til Sandager Sogns Flag. I et hjørne af pladsen findes en lille gruttesten der er fundet i markskellet. Baunet er en utrolig fin plads med gode rammer for alle, der nyder at komme ud i naturen.

Oplev Baunet

Der er to muligheder for at komme op til Baunet, dels ad en stejl stentrappe og dels ad en fin lille naturlig vandresti.

Området er en gammel nedlagt grusgrav delt i to plateauer. Det flade område ved start. Her kan man på skrænterne se det fine lyse grus/sand, og selve Baunet øverst med en meget flot udsigt ud over landskaberne.

På pladsen nedenfor Baunet ses der, ud imod vejen, nogle store sten. Disse sten stammer oprindeligt fra et gammelt vadested i Sandager By. Bevoksningen på pladsen er hovedsagelig Birk.

Se granen med sjove rødder

med Den lille natursti op til Baunet er omkranset af bl.a. en masse fuglekirsebærtræer. Lige inden din gåtur leder dig ind på Baunepladsen ses en gran, der har fundet sin hel egen måde at overleve på. Granen er væltet og halvdelen af dens rødder er blotlagt, men den sidste halvdel har stadig fat i jorden. Træet ligger ned, men er fortsat med at vokse på sin helt egen måde. Et herligt syn. Bevoksningen på pladsen er bl.a. Eg, Tjørn, Fuglekirsebær, Poppel, Rosenbuske samt Fyr og Røn.

Baunet ligger 30 m.o.h. og har tidligere være brugt som udsigts- og alarmeringspost. Her oppe fra, har der været en fin udsigt ud over Lillebælt, så man kunne holde øje med evt. fjender, der nærmede sig.

Senere har området være brugt som grusgrav, hvor der senest er gravet grus i forbindelse med etableringen af et vejstykke i Sandager. Det fine sand blev også brugt af landmændene til at strø på gangene i kostaldene, så kreaturerne ikke skulle falde. I 1977 blev lauget omkring Baunet enige om at stoppe grusgravningen.

For yderligere oplysninger kontakt: Hans Jørgen Larsen på 64 79 19 33 eller 23 65 76 04

Ejer

Private lodsejere.

Få mere information om vandreruter og stier

Hvis du efter en gåtur ved Baunet har fået mod på mere natur og/eller friluftsliv, har VisitAssens og VisitFyn temasider om vandring på Vestfyn og det øvrige Fyn, hvor du kan finde masser af inspiration til din næste vandretur.

Praktisk information

Når I besøger Baunet er der mulighed for at fortsætte ud til Lillebælt ved Sandager Næs. Her kan I nyde stranden og overnatte i et af kommunens sheltere.
Her findes også et toilet - (åbent i sommerhalvåret).

Yderlig Information

Læs mere om "Overnatning i shelter" herunder:

Overnatning i shelter

Faciliteter og parkering

Faciliteter

  • Udsigtspunkt

  • Borde/bænke

  • Legeplads

Parkering

Baunevej 19-13
5610 Assens

Parker langs skovvejen overfor Baunevej 17

Miljø og Natur

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Ring til os

Telefontider

OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge dit MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Nyttige links