Skip til hoved indholdet
    Hjem Om os Udvikling og strategi By, Land og Kultur Center for Kyst- og Lystfiskerturisme

Center for Kyst- og Lystfiskerturisme

Et nyt nationalt kyst- og lystfiskecenter er på vej til Assens Kommune. Det sker som led i den nationale strategi for lystfiskeri, der giver Assens Kommune et særligt ansvar ved at placere gennemførelsen af strategien i Assens Kommune.

Strategien indeholder fire større initiativer som Assens Kommune er ansvarlig for.

  1. Etablere en national digital platform over fiskemuligheder i Danmark. Det bliver et univers fyldt med information og inspiration, som vil gøre det lettere at få gode oplevelser ude ved vandet. Platformen går i luften i starten af 2021.
  2. Gennemføre kampagner, der fortæller om fiskemuligheder i Danmark. Der bliver tale om tre kampagner. Den ene er rettet mod familier & børn og vil vise lystfiskeri som en god mulighed for hverdagseventyr. Den anden henvender sig til kvinder og har til formål at ændre lidt på det forhold, at de fleste lystfiskere er mænd. Der bliver tale om tv indslag podcasts, influencers, magasiner og der afholdes konkrete events rundt i landet sammen med lystfiskerforeninger. Ydermere vil der i samarbejde med VisitDenmark blive gennemført markedsføring for at få tyske lystfiskere til at besøge Danmark. Kampagnerne foldes ud i 2021.
  3. Støtte frivilligt arbejde for bedre vandmiljøer. Der etableres et nationalt netværk for det lokale vandplejearbejde, ligesom der arbejdes med projekter som skal give ny inspiration til det frivillige arbejde som gennemføres i de mere end 200 lystfiskerforeninger som findes overalt i Danmark.
  4. Etablere et oplevelsescenter med fokus på lystfiskeriet, fiskene og vandet; et center der ifølge den nationale strategi for lystfiskeri skal være et nationalt fyrtårn for lystfiskeri. Ideudviklingen er i fuld gang og der er valgt to formidlingsspor, nemlig ’lystfiskeriets magi’ og ’de ukendte danske vandlandskaber’. Centeret vil blive placeret centralt i Assens.

Assens Kommune er allerede kendt blandt lystfiskere for at have mange steder, hvor der er gode muligheder for at fiske ørreder. Med det nye oplevelsescenter vil Assens måske en dag ligefrem kunne markere sig som Danmarks lystfisker-hovedstad.

Arne Kvist Rønnest

Projektchef

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links