Tag- og overfladevand (regnvand)
Regnvand som falder på taget eller på befæstede overflader (f.eks. terrasser, veje, flisebelagte indkørsler m.m.) defineres ifølge lovgivningen som spildevand. Kommunen kan derfor stille krav til hvordan tag- og overfladevand bortskaffes.
Igennem de seneste år har vi i Danmark haft mange kraftige regnskyl - og det ser ud til, at vi får flere i fremtiden. Flere steder har regnvandet forårsaget oversvømmelser.
Som borger og husejer i kommunen har du mulighed for selv at gøre noget for at mindske risikoen for oversvømmelser og derved begrænse skaderne både for dig selv og din nabo, når den kraftige regn sætter ind. Det er f.eks. en god idé at begrænse andelen af befæstede arealer på din ejendom. Skal du anlægge en ny terrasse kan det være en ide at undersøge, om det er muligt at anlægge den med en belægning, som regnvandet kan sive igennem. Det kan også være, at et såkaldt regnbed med forskellige stauder mv., vil være flot i din have. På den måde kan du selv håndter noget af regnvandet, så det ikke belaster kloaknettet.
Denne form for håndtering af regnvandet på egen grund, kaldes for Lokal Afledning af Regnvand (LAR-løsninger). Du kan læse meget mere om LAR løsninger på disse sider.
Miljø og Natur
Rådhus Allé 5
5610 AssensRing til os
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge dit MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.