Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Job og ledighed Nyheder fra jobcenteret Job-speeddating for de opsagte medarbejdere på AG Snus

Job-speeddating for de opsagte medarbejdere på AG Snus

Trods omstændighederne var der rigtig god stemning til den job- og uddannelsescafé virksomheden AG Snus havde arrangeret torsdag d. 7. december. Virksomheden har iværksat flere initiativer for at hjælpe deres 51 opsagte medarbejdere godt på vej i nyt job i forbindelse med, at de flytter produktionen til Sverige. Et af initiativerne var torsdagens café med målet at give alle medarbejdere mulighed for dialog, råd og vejledning i forhold til aktuelle og relevante jobåbninger i nærområdet.

Alle fik noget positivt med hjem

Erhvervs- og uddannelsesvejleder Lone Sestrup Lundgaard deltog sammen med afdelingsleder Anders Barkholdt som repræsentanter for jobcentret, og de oplevede at alle 24 stande ved dagens café var godt besøgt. ”Der var repræsentanter fra relevante fagforeninger, AMU Fyn, VUC og jobcentret og resten af de deltagende var virksomheder i nærområdet med et aktuelt rekrutteringsbehov”, fortæller Lone Sestrup Lundgaard. ”Stemningen var rigtig god og det var min oplevelse at alle virksomheder fik noget positivt med hjem – i hvert fald kandidater til ledige eller kommende stillinger”, supplerer hun. ”Det er da en rigtig god ide at tænke på virksomhedssamarbejde og andre virksomheders behov for rekruttering i sådan en situation – både for virksomhederne og medarbejderne”.

Håber ikke at blive fremtidige ”kunder” i jobcentret

De opsagte medarbejdere var også forbi jobcentrets stand, men mest for med et smil at tilkendegive, at de ikke håbede på at blive fremtidige ”kunder” i jobcentret. ”Der er gjort rigtig fine tiltag for at sikre de opsagte medarbejdere”, oplyser Lone Sestrup Lundgaard, og nævner bl.a. at der har været arrangeret et jobsøgningsforløb med AS3, der bl.a. specialiserer sig i støtte til organisationer med større opsigelser og mulighed for kurser via Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF. Herudover er der lavet en rigtig god opsigelsesaftale med medarbejderne, der blev tilbudt bonus for at blive på arbejdspladsen opsigelsesperioden ud, samt en bonus udregnet efter anciennitet.

Vi er klar til dem, der får brug for os

Aktuelt har 5 fået nyt job og 2 er midt i et ansættelsesforløb og en enkelt går på pension. Herudover skal fabrikschef, teknisk chef og økonomichef lukke helt ned, så de mangler ikke nye udfordringer før oktober 2024. Jobcentret klar til at modtage de, der ikke har nået at få et nyt job, når vi når januar. De medarbejdere der når at blive ledige, får en indkaldelse til møde på jobcentret i starten af januar, og vi er i gang med at søge varslingspuljen så vi har ekstra ressourcer til at hjælpe dem”, slutter Lone Sestrup Lundgaard. 

Birgitte Alm, Jobcenter Assens

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Nyttige links