icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Verninge

Aktivt foreningsliv og engageret lokalsamfund

”Verninge er ikke blot et sted at bo, men et godt sted at leve”, sådan beskriver beboerforeningen for Verninge og  Omegn lokalsamfundet, og det kan der være noget om! Landsbyen emmer af frivillige og engagerede kræfter, som bl.a. resulterede i byens vartegn, Landsbyparken. Her er der plads til leg, fysisk udfoldelse og socialt samvær for alle. 

Landsbyen er hyggelig, der er mange nye byggegrunde lige ved landsbyordningen, og som tilflytter, får du nemt ved at falde til.

Værd at vide om Verninge

Transport

Bus 265 går fra Tommerup til Verninge, og 267 går fra Verninge til Frankfri.

5 km. væk ligger Tommerup St. som giver mulighed for at tage toget til Odense på bare 12 min, hvorfra du kan tage toget videre til resten af Danmark. Fra Tommerup St. kan du også nå Middelfart på 30 min og Fredericia på 38 min.

Børn

I Verninge finder du Verninge Landsbyordning, som har både vuggestue, naturbørnehave og skole. Der er et tæt samarbejde mellem institutionerne, og det giver trygge rammer for børnene at vokse og lære i. Verninge har også en dagpleje og en SFO.

Oplevelser

I Verninge og omegn er der mange muligheder i den dejlige fynske natur.

Frydenlund Fuglepark er fynsk bondegårdsidyl, når det er skønnest. I den ca. 4 ha store fuglepark kan du opleve ca. 700 forskellige fugle fra hele verden.

Verningelund er en økologisk gårdbutik, hvor der kan handles dejlige økologiske kød- og mælkeprodukter, mens børnene klapper dyrene på gården.

Ved Verninge mose er der anlagt et vådområde, der indbyder til en gåtur langs den 2,5 km lange rekreative sti. Du kan desuden også se det naturskønne område fra oven fra en udsigtsplatform.

Aktiviteter

Borgerforeningen arrangerer alt fra motionsdage til fællesspisning i forsamlingshuset.

Der er mulighed for at spille fodbold og badminton, samt at gå til dart i idrætsforeningen, Verninge IF.

Derudover er der mulighed for at gå til gymnastik hos Verninge Gymnastikforening, som udbyder alt fra børneyoga til gymnastik og crossfit. Du kan også blive spejder hos KFUM, eller gå til skoleskak på en af Danmarks førende skoler Verninge Skole.

Verninge Husflid byder på kurser for både børn og voksne. Der er f.eks sommerskole for børn, møbelpolstring samt sy og design sit eget tøj.

Assens Musikskole har også hold i Verninge.

Byg drømmehuset

I Verninge har vi attraktive byggegrunde på Ellekærshaven - tæt på Verninge Landsbyordning og fritidsaktiviteter. Priserne starter ved 245.410 kr. inkl. kloaktilslutning, så der er rig mulighed for at bygge drømmehuset i Verninge.

Spørg én af vores landsbyambassadører

I Verninge er der to ambassadører, der glæder sig til at høre fra dig. Skriv til Aase eller Karsten, så hjælper de dig med dine spørgsmål. Mail: fam.t.jensen@gmail.com

Morten Tylvad er formand for Borgerforeningen for Verninge og Omegn og for Lokalrådet Verninge Sogn.

 

Nyheder

  • Ny guide til kunst i hele Assens Kommune

    Er du en af dem, der har gået og set frem til ny inspiration fra påskens kunstudstillinger og åbne kunstnerværksteder, og som er ked af de mange aflyste arrangementer? Så er der en god nyhed til dig!

  • I skolehaven er der højt til loftet og plads til alle

    Mens den røgede duft fra det netop tændte bål fylder skolehaven i kolonihaveområdet på Nellikevej i Assens, hiver 12-årige Patrick Tjalfe Gudjónsson - som det mest naturlige i verden - håndskubberen frem og giver plænen en forårsfrisure.

Se alle nyheder