icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Verninge

Aktivt foreningsliv og engageret lokalsamfund

”Verninge er ikke blot et sted at bo, men et godt sted at leve”, sådan beskriver beboerforeningen for Verninge og  Omegn lokalsamfundet, og det kan der være noget om! Landsbyen emmer af frivillige og engagerede kræfter, som bl.a. resulterede i byens vartegn, Landsbyparken. Her er der plads til leg, fysisk udfoldelse og socialt samvær for alle. 

Landsbyen er hyggelig, der er mange nye byggegrunde lige ved landsbyordningen, og som tilflytter, får du nemt ved at falde til.

Værd at vide om Verninge

Transport

Bus 265 går fra Tommerup til Verninge, og 267 går fra Verninge til Frankfri.

5 km. væk ligger Tommerup St. som giver mulighed for at tage toget til Odense på bare 12 min, hvorfra du kan tage toget videre til resten af Danmark. Fra Tommerup St. kan du også nå Middelfart på 30 min og Fredericia på 38 min.

Børn

I Verninge finder du Verninge Landsbyordning, som har både vuggestue, naturbørnehave og skole. Der er et tæt samarbejde mellem institutionerne, og det giver trygge rammer for børnene at vokse og lære i. Verninge har også en dagpleje og en SFO.

Oplevelser

I Verninge og omegn er der mange muligheder i den dejlige fynske natur.

Frydenlund Fuglepark er fynsk bondegårdsidyl, når det er skønnest. I den ca. 4 ha store fuglepark kan du opleve ca. 700 forskellige fugle fra hele verden.

Verningelund er en økologisk gårdbutik, hvor der kan handles dejlige økologiske kød- og mælkeprodukter, mens børnene klapper dyrene på gården.

Ved Verninge mose er der anlagt et vådområde, der indbyder til en gåtur langs den 2,5 km lange rekreative sti. Du kan desuden også se det naturskønne område fra oven fra en udsigtsplatform.

Aktiviteter

Borgerforeningen arrangerer alt fra motionsdage til fællesspisning i forsamlingshuset.

Der er mulighed for at spille fodbold og badminton, samt at gå til dart i idrætsforeningen, Verninge IF.

Derudover er der mulighed for at gå til gymnastik hos Verninge Gymnastikforening, som udbyder alt fra børneyoga til gymnastik og crossfit. Du kan også blive spejder hos KFUM, eller gå til skoleskak på en af Danmarks førende skoler Verninge Skole.

Verninge Husflid byder på kurser for både børn og voksne. Der er f.eks sommerskole for børn, møbelpolstring samt sy og design sit eget tøj.

Assens Musikskole har også hold i Verninge.

Byg drømmehuset

I Verninge har vi attraktive byggegrunde på Ellekærshaven - tæt på Verninge Landsbyordning og fritidsaktiviteter. Priserne starter ved 245.410 kr. inkl. kloaktilslutning, så der er rig mulighed for at bygge drømmehuset i Verninge.

Spørg én af vores landsbyambassadører

I Verninge er der to ambassadører, der glæder sig til at høre fra dig. Skriv til Aase eller Karsten, så hjælper de dig med dine spørgsmål. Mail: fam.t.jensen@gmail.com

Morten Tylvad er formand for Borgerforeningen for Verninge og Omegn og for Lokalrådet Verninge Sogn.

Morten Tylvad
28 86 64 86
formand@verninge.dk

Ring til Svanborg

Overvejer du at flytte til Verninge? Så kontakt vores bosætningskonsulent Svanborg.

Hun hjælper dig gerne med at tilrettelægge et besøg, guide dig og besvare dine spørgsmål.

  • Ring på 20 11 76 29

Nyheder

  • Sådan vil Assens Kommune skabe og synliggøre ’det gode liv’ i lokalsamfundene

    Assens Kommune har nu sat retningen for, hvordan kommunen fremadrettet vil arbejde med bosætning, udvikling og attraktivitet både på den korte og den lange bane for nuværende og kommende borgere.

  • Hvem skal være Årets nytænkende Landsby?

    I år kårer Assens Kommune og Landdistriktsrådet ikke bare Årets Landsby, men Årets nytænkende landsby. Coronapandemien har nemlig haft stor indflydelse på de aktiviteter, der normalt bidrager til det gode liv, fællesskab og vækst i landsbyerne. Derfor vil parterne i år hædre dem, som har formået at omsætte coronakrisen til positive muligheder for landsbyernes indbyggere. Og nu kan du indstille din landsby.

Se alle nyheder