icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Aktiviteter for børn
Indgangen - byporte til Verninge

Verninge

Aktivt foreningsliv og engageret lokalsamfund

”Verninge er ikke blot et sted at bo, men et godt sted at leve”, sådan beskriver beboerforeningen for Verninge og  Omegn lokalsamfundet, og det kan der være noget om! Landsbyen emmer af frivillige og engagerede kræfter, som bl.a. resulterede i byens vartegn, Landsbyparken. Her er der plads til leg, fysisk udfoldelse og socialt samvær for alle. 

Landsbyen er hyggelig, der er mange nye byggegrunde lige ved landsbyordningen, og som tilflytter, får du nemt ved at falde til.

Værd at vide om Verninge

Transport

Bus 265 går fra Tommerup til Verninge, og 267 går fra Verninge til Frankfri.

5 km. væk ligger Tommerup St. som giver mulighed for at tage toget til Odense på bare 12 min, hvorfra du kan tage toget videre til resten af Danmark. Fra Tommerup St. kan du også nå Middelfart på 30 min og Fredericia på 38 min.

Børn

I Verninge finder du Verninge Landsbyordning, som har både vuggestue, naturbørnehave og skole. Der er et tæt samarbejde mellem institutionerne, og det giver trygge rammer for børnene at vokse og lære i. Verninge har også en dagpleje og en SFO.

Oplevelser

I Verninge og omegn er der mange muligheder i den dejlige fynske natur.

Frydenlund Fuglepark er fynsk bondegårdsidyl, når det er skønnest. I den ca. 4 ha store fuglepark kan du opleve ca. 700 forskellige fugle fra hele verden.

Verningelund er en økologisk gårdbutik, hvor der kan handles dejlige økologiske kød- og mælkeprodukter, mens børnene klapper dyrene på gården.

Ved Verninge mose er der anlagt et vådområde, der indbyder til en gåtur langs den 2,5 km lange rekreative sti. Du kan desuden også se det naturskønne område fra oven fra en udsigtsplatform.

Aktiviteter

Borgerforeningen arrangerer alt fra motionsdage til fællesspisning i forsamlingshuset.

Der er mulighed for at spille fodbold og badminton, samt at gå til dart i idrætsforeningen, Verninge IF.

Derudover er der mulighed for at gå til gymnastik hos Verninge Gymnastikforening, som udbyder alt fra børneyoga til gymnastik og crossfit. Du kan også blive spejder hos KFUM, eller gå til skoleskak på en af Danmarks førende skoler Verninge Skole.

Verninge Husflid byder på kurser for både børn og voksne. Der er f.eks sommerskole for børn, møbelpolstring samt sy og design sit eget tøj.

Assens Musikskole har også hold i Verninge.

Byg drømmehuset

I Verninge har vi attraktive byggegrunde på Ellekærshaven - tæt på Verninge Landsbyordning og fritidsaktiviteter. Priserne starter ved 245.410 kr. inkl. kloaktilslutning, så der er rig mulighed for at bygge drømmehuset i Verninge.

Billede af Henrik
Spørg én af vores landsbyambassadører

I Verninge er der hele syv ambassadører, der glæder sig til at høre fra dig. Ring eller skriv til Henrik, så sætter han dig i kontakt med den rigtige.

Henrik er formand for Borgerforeningen for Verninge og Omegn og for Lokalrådet Verninge Sogn. 

 

Nyheder

  • Med Vilje og Hjerte – Assens Kommunes Vision 2030 i høring

    Et flertal i Assens Kommunes Byråd havde her til aften masser af både vilje og hjerte til at sende udkastet til kommunens nye Vision 2030 i høring. Udkastet er i høring i otte uger fra den 20. december til og med den 15. februar 2019.

  • Nyt vådområde i Verninge er et aktiv for både miljø og borgere

    I Verninge får offentligheden nu adgang til et nyt naturområde. Onsdag den 6. juni klokken 11 bliver et vådområde nemlig indviet, og alle der har lyst til at deltage er velkommen. Vådområdet er anlagt for at sikre et godt miljø langs kysten, men er også et ideelt udflugtsmål. Børnehave- og skolebørn fra Verninge forventes at blive hyppige gæster.

Se alle nyheder