icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Tommerup & Tommerup St.

Område med rivende udvikling

Tommerup og Tommerup Stationsby - eller "Tommerupperne", som de lokale kalder dobbelbyen er inde i en spændende udvikling.

De to byer er ved at vokse sammen til én, og der er flere store projekter på vej både lokalt og i Kommunen, så byerne fysisk vokser mere sammen. Blandt andet arbejder man på at bygge Danmarks største solvarmeanlæg, som skal levere fjernvarme til begge byer.

Værd at vide om Tommerupperne

Generelt

Tommerupperne har tilsammen 3.970 indbyggere - 1.609 i Tommerup og 2.361 I Tommerup St.

Der er et bredt udvalg af dagligvarebutikker i både Tommerup og Tommerup St.

Transport

Regionaltoget fra Tommerup st. stopper ca. 1. gang i timen – den ene vej mod Odense (10 minutter), og den anden vej mod Fredericia (35 minutter) og Jylland.

Der kører jævnligt busser gennem de to byer, der primært er beregnet til skole og gymnasieelever.

Børn og unge

I Tommerupperne finder du både, dagpleje, Tommerup og Tallerup Skole med tilknyttede SFO'er, Himmelrummet samt Overmarksgården med kombinerede vuggestuer og børnehaver.

I området ligger der også to efterskoler: Tommerup og Vestfyns Efterskole.

Foreninger

I de to byer er der både håndbold-, fodbold- og svømmeklub. Flere af dem holder til i Fyrtårnet, som er byens kultur- og idrætscentrum.

Både KFUM-spejderne og FDF-spejdere er aktive i Tommerup og Tommerup St.

Oplevelser

Lilleskov Teglværk er et museum med mange forskelligartede kulturelle tilbud.

Tre om Tommerupperne

Du kan køre på skinnecykel fra Tommerup St. til Assens - en strækning på 30 km.

Krimiforfatteren Mads Peder Nordbo er født og opvokset i Tommerup. Han har bl.a. udgivet Odins Labyrint og Thuleselskabet.

Byernes område er kendt for den smukke og bakkede natur.

Mød Tommeruppernes ambassadør

Kathrine Madsen tager gerne imod jeres spørgsmål om Tommerup og Tommerup Stationsby. I kan komme i kontakt med hende på ambas@tommerupperne.dk eller 22 83 37 85. 

Nyheder

  • Klimatilpasning giver værdi til friluftslivet og miljøet

    Hvordan håndterer vi de stigende mængder af regnvand, som vi har oplevet i de senere år, så løsningerne også er til gavn og glæde for lokalbefolkningen? Det har Assens Forsyning og Assens Kommune et godt bud på med den blå-grønne bydel, som aktuelt tager form, i Tommerup.

  • I skolehaven er der højt til loftet og plads til alle

    Mens den røgede duft fra det netop tændte bål fylder skolehaven i kolonihaveområdet på Nellikevej i Assens, hiver 12-årige Patrick Tjalfe Gudjónsson - som det mest naturlige i verden - håndskubberen frem og giver plænen en forårsfrisure.

Se alle nyheder