icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Sandager & Salbrovad

Fantastiske fællesskaber i Sandager

Sandager er kendt for meget mere end lækre strande og den flotte Sandager Kirke. 

Er du til nære fællesskaber, et aktivt foreningsliv og stærkt sammenhold? Så skal du se nærmere på Sandager & Salbrovad, hvor borgerne i lokalsamfundet er engagerede og tager ansvar for hinanden. Her er der gode institutioner, hvor der lægges meget vægt på børnenes trivsel og velvære.

Værd at vide

Generelt

Området består af fire små landsbyer: Barløse, Sandager, Holevad og Salbrovad.

Der bor knap 200 indbyggere i Sandager. Landsbyerne er placeret i enestående naturomgivelser mellem Assens og Aarup, meget tæt på vandet. Her er du kun en spytklat fra fantastiske naturomgivelser og kystoplevelser. I Assens Kommune har vi 90 km kyst, der strækker sig smukt fra Sandager Næs i nord til Damsbo Strand og Helnæs i syd

Landsbyordning

Hvad er en landsbyordning?
Det er når skole, børnehave og SFO har én fælles leder. I Salbrovad har der siden 2010 været en Landsbyordning, fordi man har kunne se de mange fordele der er ved et tæt samarbejde mellem de forskellige tilbud, og dermed også fornuften i fælles ledelse.

Landsbyordningen er meget velfungerende og her trives børnene og lærer i trygge rammer.
Skole, børnehave og SFO deler faciliteter og til dels personale. Der er generelt stor frivillig opbakning på alle niveauer til institutionerne.

Salbrovadskolen klarer sig meget godt og elevtallet stiger fortsat. Lige nu er der over 100 elever på skolen, hvor der også kommer elever fra bl.a. Middelfart Kommune.

Oplevelser

Der er mange muligheder for aktiviteter og oplevelser året rundt, for både børn og voksne.

I Sandager & Salbrovad finder du Baunet, som er et naturskønt område med shelter, der passes af en gruppe lokale.
Du kan også spille golf på golfbanen i Barløse, hvor du også finder restaurant Tee Time ved golfbanen. I Salbrovadhallen er der mange aktiviteter for børn og unge som håndbold, fodbold, gymnastik, jumping fitness og badminton. Derudover er der et fitnesscenter under etablering i hallen og en strandboldbane til udendørs boldspil.

Der er mange fællesskaber i landsbyerne og et væld af årlige arrangementer som f.eks. den årlige fest i oktober og Salbrovaddagen i juni, hvor både skole, børnehave og lokalforening er med. Der er et stærkt sammenhold i områdets foreninger; Lokalforeningen for Salbrovad og omegn, Lokalhistorisk forening og Idrætsforeningen.

3 hurtige

Salbrovad har altid været tæt forbundet med den nærtliggende landsby Sandager, og området omtales ofte som Sandager-Salbrovad.

Salbrovad Skole og Salbrovadhallen er fælles for området.

Salbrovad har en god og meget aktiv landsbyordning.

Nyheder

  • Halv pris på børnehold i musikskolen

    Byrådet i Assens Kommune har godkendt en halvering af prisen på ”Musik & Bevægelse” og ”Instrumentværksted” i denne sæson. Nu skal der sættes gang i musikken efter Corona-nedlukningen.

  • Ny guide til kunst i hele Assens Kommune

    Er du en af dem, der har gået og set frem til ny inspiration fra påskens kunstudstillinger og åbne kunstnerværksteder, og som er ked af de mange aflyste arrangementer? Så er der en god nyhed til dig!

Se alle nyheder