icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Køng, Gummerup & Højrup

De tre landsbyer Køng, Gummerup & Højrup danner tilsammen en klynge, der rummer mange muligheder. Området har både egen vuggestue, børnehave og skole. Der findes spændende kultur- og fritidstilbud, og så er der ikke langt til både Haarby, Glamsbjerg og Nr. Broby.

Værd at vide om Køng, Gummerup og Højrup

Generelt

De tre landsbyer ligger i forlængelse af hinanden imellem Haarby og Glamsbjerg med lidt over 20 km til Odense.

Landsbyklyngen er kendetegnet af mange børnefamilier, som har søgt det trygge og nære sammenhold.

Børn

Området har et godt, sammenhængende daginstitutions- og skolemiljø for børn, hvor der både er børn fra lokalområdet og fra andre områder i kommunen.

Gummerup har en privat vuggestue og en offentlig børnehave, der drives sammen med den lokale folkeskole.

Køng har en privat vuggestue og børnehave samt Køng Friskole.

Der findes også dagplejetilbud.

Transport

Lokalområdet ligger i nærheden af Glamsbjerg og Haarby, hvorfra der kan opnås hyppige busafgange til Assens og Odense. Derudover kører der skolebusser til de lokale skoler.

En ny oplyst cykelsti er med til at sikre, at områdets børn og voksne kan cykle sikkert mellem landsbyerne og Glamsbjerg.

Uddannelse

Blot to km fra området ligger Glamsbjerg, som er kommunens uddannelsescenter, hvor det er muligt at tage en 10. klasse, HF + VUC og STX på Vestfyns Gymnasium.

Handelsgymnasiet Vestfyn, som byen også kan tilbyde, er et af landets bedste HHX-uddannelser.

Aktiviteter

Gummerup er vært for den årlige sommerfest med boder, konkurrencer og god mad, som er drevet af en gruppe aktive forældre fra området.

Børn og voksne kan lære at synge og spille musik på områdets lokale musikskole, CulturArte, som hvert år også er vært for områdets musikfestival.

Byen har et stærkt fællesskab, som er bundet sammen af Køng forsamlingshus. Her er der fællesspisning, vinterfester, Skt. Hans Aften, Tøj-byttemarked, LAN-fester og meget mere.

Tre om Køng, Gummerup og Højrup

I Gummerup ligger det stemningsfulde frilandsmuseum, Hjemstavnsgården, som findes på sin oprindelige placering i bygninger fra 1700-tallet.

Blandt områdets beboere er der en del tvivl om hvor grænsen mellem Køng og Gummerup ligger, og derfor bliver området betragtet som én samlet landsby, omtalt som "Køng-Gummerup".

Den første søndag i maj, går en trommeslager igennem Højrup landsby for at indkalde til det årlige oldermandsmøde ved byens gamle Tingsted. Denne indkaldelse stammer helt tilbage til 1848.

Nysgerrig efter mere?

Hvis du ønsker at vide mere om Køng, Gummerup og Højrup, kan du kontakte formand for lokalrådet, Martin Mulvad Ernst på mamu@tv2fyn.dk.