icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Frøbjerg, Orte, Søllested og Ørsted

I hjertet af Assens Kommune ligger byerne Frøbjerg, Orte, Søllested og Ørsted. Med en fantastisk unik natur og en central placering ift. offentlig transport, uddannelse og indkøbsmuligheder, er det et dejligt sted for børnefamilier.

Det gode fællesskab er allestedsværende i lokalområdet, hvor man kan finde fred og ro og samtidig opbygge et godt netværk.

Værd at vide om Frøbjerg, Orte, Søllested og Ørsted

Generelt

Der bor 1829 mennesker i lokalområdet, hvor Orte sogn er det mest beboede.

Børn og unge

Ørsted har en naturbørnehave, mens man i Orte finder Frøbjerg-Orte Friskole, hvor op til 9. klasse tilbydes.

I Glamsbjerg, som er kommunens uddannelsescenter, finder man 10. klasse, HF og VUC, Vestfyns Gymnasium og Vestfyns Handelsgymnasium, hvor sidstnævnte er en af Danmarks bedste HHX-uddannelser.

Transport

Busserne kører fra Ørsted til Assens, Glamsbjerg og Odense. Der er hyppige togafgange fra Aarup og Tommerup, og der er derfor hurtig adgang til både Trekantområdet, Middelfart og Odense.

Indkøb

Ørsted har sin egen lille købmand, som kører mad ud til områdets ældre. Derudover er der ikke langt til dagligvarebutikker i Aarup, Glamsbjerg og Tommerup, hvor det også er muligt at finde specialbutikker.

Natur

Lokalområderne ligger skønt placeret midt i det bakkede Højfyn. Det er bl.a. muligt at bestige Frøbjerg Bavnehøj og Brændholt Bjerg, hvor man fra toppene har en smuk udsigt over hele Fyn.

Tre om Frøbjerg, Orte, Søllested og Ørsted

Der bor 190 mennesker i Frøbjerg, men i festspillet er de 368 frivillige. Festspillet tiltrækker årligt 20.000 mennesker.

Frøbjerg Bavnehøj er Fyns højeste punkt med 130 meter. På en dag med klart vejr er det muligt at se både Lillebæltsbroen og Storebæltsbroen fra toppen.

I området ligger Krengerup Gods, som er et af Danmarks bedst bevarede herregårdsmiljøer fra 1700-tallet.

Ring til Svanborg

Overvejer du at flytte til Frøbjerg, Orte, Søllested eller Ørsted? Så kontakt vores bosætningskonsulent Svanborg.

Hun hjælper dig gerne med at tilrettelægge et besøg, guide dig og besvare dine spørgsmål.

  • Ring på 20 11 76 29

Nyheder

  • Frøbjerg Bavnehøj danner rammen om sommerens nye store Kulturfest på Vestfyn

    Til sommer kan du opleve en perlerække af spændende kunstnere inden for musikkens, scenekunstens, litteraturens og billedkunstens verden til Kulturfesten. En ny stor og ikke mindst sanselig kulturbegivenhed under åben himmel på Vestfyn, der er resultatet af et stærkt samarbejde mellem en lang række anerkendte kulturaktører, Udvikling Assens og Assens Kommune.

  • Assens bliver vært for enkeltstart ved PostNord Danmark Rundt

    Vil du opleve en af de helt store cykelbegivenheder tæt på, så kan du sætte kursen mod Assens til sommer, hvor de naturskønne omgivelser i og omkring byen kommer til at danne ramme om 2. etape af PostNord Danmark Rundt.

Se alle nyheder