icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Frøbjerg, Orte, Søllested og Ørsted

I hjertet af Assens Kommune ligger byerne Frøbjerg, Orte, Søllested og Ørsted. Med en fantastisk unik natur og en central placering ift. offentlig transport, uddannelse og indkøbsmuligheder, er det et dejligt sted for børnefamilier.

Det gode fællesskab er allestedsværende i lokalområdet, hvor man kan finde fred og ro og samtidig opbygge et godt netværk.

Værd at vide om Frøbjerg, Orte, Søllested og Ørsted

Generelt

Der bor 1829 mennesker i lokalområdet, hvor Orte sogn er det mest beboede.

Børn og unge

Ørsted har en naturbørnehave, mens man i Orte finder Frøbjerg-Orte Friskole, hvor op til 9. klasse tilbydes.

I Glamsbjerg, som er kommunens uddannelsescenter, finder man 10. klasse, HF og VUC, Vestfyns Gymnasium og Vestfyns Handelsgymnasium, hvor sidstnævnte er en af Danmarks bedste HHX-uddannelser.

Transport

Busserne kører fra Ørsted til Assens, Glamsbjerg og Odense. Der er hyppige togafgange fra Aarup og Tommerup, og der er derfor hurtig adgang til både Trekantområdet, Middelfart og Odense.

Indkøb

Ørsted har sin egen lille købmand, som kører mad ud til områdets ældre. Derudover er der ikke langt til dagligvarebutikker i Aarup, Glamsbjerg og Tommerup, hvor det også er muligt at finde specialbutikker.

Natur

Lokalområderne ligger skønt placeret midt i det bakkede Højfyn. Det er bl.a. muligt at bestige Frøbjerg Bavnehøj og Brændholt Bjerg, hvor man fra toppene har en smuk udsigt over hele Fyn.

Tre om Frøbjerg, Orte, Søllested og Ørsted

Der bor 190 mennesker i Frøbjerg, men i festspillet er de 368 frivillige. Festspillet tiltrækker årligt 20.000 mennesker.

Frøbjerg Bavnehøj er Fyns højeste punkt med 130 meter. På en dag med klart vejr er det muligt at se både Lillebæltsbroen og Storebæltsbroen fra toppen.

I området ligger Krengerup Gods, som er et af Danmarks bedst bevarede herregårdsmiljøer fra 1700-tallet.

Nyheder

  • Halv pris på børnehold i musikskolen

    Byrådet i Assens Kommune har godkendt en halvering af prisen på ”Musik & Bevægelse” og ”Instrumentværksted” i denne sæson. Nu skal der sættes gang i musikken efter Corona-nedlukningen.

  • Ny guide til kunst i hele Assens Kommune

    Er du en af dem, der har gået og set frem til ny inspiration fra påskens kunstudstillinger og åbne kunstnerværksteder, og som er ked af de mange aflyste arrangementer? Så er der en god nyhed til dig!

Se alle nyheder