icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Frøbjerg, Orte, Søllested og Ørsted

I hjertet af Assens Kommune ligger byerne Frøbjerg, Orte, Søllested og Ørsted. Med en fantastisk unik natur og en central placering ift. offentlig transport, uddannelse og indkøbsmuligheder, er det et dejligt sted for børnefamilier.

Det gode fællesskab er allestedsværende i lokalområdet, hvor man kan finde fred og ro og samtidig opbygge et godt netværk.

Værd at vide om Frøbjerg, Orte, Søllested og Ørsted

Generelt

Der bor 1829 mennesker i lokalområdet, hvor Orte sogn er det mest beboede.

Børn og unge

Ørsted har en naturbørnehave, mens man i Orte finder Frøbjerg-Orte Friskole, hvor op til 9. klasse tilbydes.

I Glamsbjerg, som er kommunens uddannelsescenter, finder man 10. klasse, HF og VUC, Vestfyns Gymnasium og Vestfyns Handelsgymnasium, hvor sidstnævnte er en af Danmarks bedste HHX-uddannelser.

Transport

Busserne kører fra Ørsted til Assens, Glamsbjerg og Odense. Der er hyppige togafgange fra Aarup og Tommerup, og der er derfor hurtig adgang til både Trekantområdet, Middelfart og Odense.

Indkøb

Ørsted har sin egen lille købmand, som kører mad ud til områdets ældre. Derudover er der ikke langt til dagligvarebutikker i Aarup, Glamsbjerg og Tommerup, hvor det også er muligt at finde specialbutikker.

Natur

Lokalområderne ligger skønt placeret midt i det bakkede Højfyn. Det er bl.a. muligt at bestige Frøbjerg Bavnehøj og Brændholt Bjerg, hvor man fra toppene har en smuk udsigt over hele Fyn.

Tre om Frøbjerg, Orte, Søllested og Ørsted

Der bor 190 mennesker i Frøbjerg, men i festspillet er de 368 frivillige. Festspillet tiltrækker årligt 20.000 mennesker.

Frøbjerg Bavnehøj er Fyns højeste punkt med 130 meter. På en dag med klart vejr er det muligt at se både Lillebæltsbroen og Storebæltsbroen fra toppen.

I området ligger Krengerup Gods, som er et af Danmarks bedst bevarede herregårdsmiljøer fra 1700-tallet.

Ring til Svanborg

Overvejer du at flytte til Frøbjerg, Orte, Søllested eller Ørsted? Så kontakt vores bosætningskonsulent Svanborg.

Hun hjælper dig gerne med at tilrettelægge et besøg, guide dig og besvare dine spørgsmål.

  • Ring på 20 11 76 29

Nyheder

  • Sådan vil Assens Kommune skabe og synliggøre ’det gode liv’ i lokalsamfundene

    Assens Kommune har nu sat retningen for, hvordan kommunen fremadrettet vil arbejde med bosætning, udvikling og attraktivitet både på den korte og den lange bane for nuværende og kommende borgere.

  • Hvem skal være Årets nytænkende Landsby?

    I år kårer Assens Kommune og Landdistriktsrådet ikke bare Årets Landsby, men Årets nytænkende landsby. Coronapandemien har nemlig haft stor indflydelse på de aktiviteter, der normalt bidrager til det gode liv, fællesskab og vækst i landsbyerne. Derfor vil parterne i år hædre dem, som har formået at omsætte coronakrisen til positive muligheder for landsbyernes indbyggere. Og nu kan du indstille din landsby.

Se alle nyheder