icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Baagø

Idyllisk ø i skønne naturomgivelser

Bågø er en dejlig lille ø ca. en halvtimes sejlads til Assens. Det er en idyllisk ø med fine badestrande og masser af naturoplevelser.

Øen byder på kilometervis af fiskevenlige kyster og skønne områder med stisystemer, der kan give ro og harmoni til lystfiskeren og naturelskeren. Er du til det aktive udeliv, er Baagø det helt rette sted, da der både er mulighed for gode vandreture og cykelture på øen.

Værd at vide om Baagø

Natur

Er du interesseret i dyr, har du gode muligheder for at spotte forskellige fugle og rådyr. Bågø har et meget rigt fugleliv og øen ligger i et EF-Fuglebeskyttelsesområde og Ramsar område, hvor der er gode muligheder for at studere fugle.

Øen ligger i et Natura 2000-område med et meget rigt fugleliv, som du kan se fra de to fugletårne ved Vestermosen og Noret. Her kan du bl.a. spotte klyde, edderfugl, og den store smukke fiskehejre. Du kan også være heldig at se havørn, fiskeørn, blå kærhøg eller lærkefalk. Øens store bestand af rådyr ses ofte græssende på markerne.

Baagø har et meget moderne naturcenter. Naturcenteret er for de nysgerrige sjæle og naturelskere i alle aldre - skoleklasser, foreninger og turister. Centeret har en permanent udstilling om øens natur, og det er her, øens stier udgår fra.

På strandengene finder du mange forskellige planter og med held kan du se både sæler og marsvin ved kysterne.

Landskab

Baagø er en flad ø midt i Lillebælt. Det højeste punkt, Prinsehøj, er bare 8 meter over havoverfladen og har en flot udsigt ud over Lillebælt.

Øen byder på rigtig mange landskabs-oplevelser. På øen kan lystfiskeren fiske fra kysten, og børnefamilier kan nyde de dejlige børnevenlige strande. Derudover har øen store, åbne landskaber, småskove og lavvandede brakvandsområder.

Du har gode muligheder for at opleve Baagøs landskab på en gåtur på en af de markerede stier. Stierne er markeret med pile og har forskellige længder. Du kan begynde din vandring fra havnen eller Naturcenteret.

Kultur

På sydkysten ligger de gamle fiskerhuse, hvor fiskerne boede og havde deres stejleplads på strandengen. Øst for Nymose er der et stort fladt landbrugsområde - den tørlagte Gammelmose.

Du finder også 'hestestalden' i Baagø by, som er et lille egnsmuseum med gamle landbrugsredskaber fra Baagø, og der er forskellige udstillinger om øens historie.

Oplev Baagø på egen hånd

Du kan leje et ferieværelse på Bågø Naturcenter og udforske øen i ro og fred. 

Der er også mulighed for at firmaer/organisationer, foreninger og private kan leje lokaler til møder og konferencer. 

Nyheder

  • Ny guide til kunst i hele Assens Kommune

    Er du en af dem, der har gået og set frem til ny inspiration fra påskens kunstudstillinger og åbne kunstnerværksteder, og som er ked af de mange aflyste arrangementer? Så er der en god nyhed til dig!

Se alle nyheder