icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Assens

Købstad med energi

Drømmer du om både by og vand? I Assens kan du få det bedste fra begge verdener; en charmerende købstad fyldt med energi samt 180 graders udsigt over skønne Lillebælt.

Du har også mulighed for at blive medlem i de mange aktive foreninger og holde dig aktiv med et bredt udvalg af friluftsaktiviteter. Assens har bl.a. mountainbikespor, smukke løbe- og vandreruter, fantastiske fiskepladser og mulighed for bådplads helt tæt på byen.

Det regionale spillested Tobaksgården ligger midt i byen og har store navne på plakaten. Byen er i øvrigt vært for mange arrangementer – bl.a. Danmarks længste loppemarked og Assens for Fulde Sejl.

I Assens kan du bygge dit drømmehus med udsigt over Lillebælt.

Værd at vide om Assens by

Generelt

Byen ligger lige ud til Lillebælt og er den største i Assens Kommune med omkring 6.100 indbyggere.

Det er nemt at komme til og fra Assens både med bil og bus. Der er mange ruter til både Odense, Glamsbjerg, Haarby, Aarup m.m.

Børn og unge

I Assens by er der mange muligheder for at få passet børnene, bl.a. i Børnehusene. De består af Fuglereden, Østerled og Krummeluren. Derudover findes der også dagplejetilbud i Assens.

Da vi skulle lave den nye legeplads i Skovanlægget, der blev indviet i 2018, fik vi god inspiration fra børnene til, hvilke elementer, der skulle være på pladsen.

Der er to skoler i Assens – en privat og en kommunal. Den kommunale hedder Peter Willemoesskolen – opkaldt efter den lokale helt, som var sømand og søhelt under Napoleonskrigene.

Indkøb

Der er mange gode indkøbsmuligheder i Assens by, bl.a. i byens hovedgade, hvor du finder mange specialbutikker, restauranter og dagligvarebutikker. I flere af butikkerne kan du gå på jagt efter lækre lokale specialiteter. Dem finder du også i gårdbutikker i nærområdet.

Idræt og Kultur

Assens har flere forskellige idrætsfaciliteter såsom træningsbaner, skaterbane og stadion. Arena Assens er er et kombineret idræts-, fritids- og kulturhus. Her er bl.a. træningsfaciliteter og to store haller. Derudover er der caféen ”SaftStationen”.

Tobaksgården er et stort kulturhus, der bl.a. rummer biograf, udstillingssal samt musikskole. Derudover er det et regionalt spillested med teater- og koncertsal, der byder på store oplevelser.

Tre om Assens

Den tidligere sukkerfabrik med den høje skorsten huser nu Assens Rådhus. Tæt på ligger ’Jordbassinerne’, et helt unikt naturområde, som er opstået som følge af, at jorden fra sukkerroerne blev ledt over og deponeret i området.

Husene på smukke Assens Næs, der har en meget karakteristisk form, kaldes ”Tobleronehusene”.

Assens Marina ligger meget tæt på byen og er en moderne lystbådehavn med 600 pladser og et antal gæstepladser. Faciliteterne kan håndtere alle typer både og op til 27 tons tunge lystyachter.

Nyheder

  • Halv pris på børnehold i musikskolen

    Byrådet i Assens Kommune har godkendt en halvering af prisen på ”Musik & Bevægelse” og ”Instrumentværksted” i denne sæson. Nu skal der sættes gang i musikken efter Corona-nedlukningen.

  • Assens Kommune med i nyt partnerskab, der kickstarter arbejdet for levende bymidte

    Levende og attraktive bymidter er naturlige samlingspunkter for både erhvervsdrivende og borgere, og det skal de blive ved med at være, hvis det står til erhvervsminister Simon Kollerup. Assens Kommune er med i nyt partnerskab for levende bymidter, som erhvervsministeren præsenterer.

Se alle nyheder