icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Assens

Købstad med energi

Drømmer du om både by og vand? I Assens kan du få det bedste fra begge verdener; en charmerende købstad fyldt med energi samt 180 graders udsigt over skønne Lillebælt.

Du har også mulighed for at blive medlem i de mange aktive foreninger og holde dig aktiv med et bredt udvalg af friluftsaktiviteter. Assens har bl.a. mountainbikespor, smukke løbe- og vandreruter, fantastiske fiskepladser og mulighed for bådplads helt tæt på byen.

Det regionale spillested Tobaksgården ligger midt i byen og har store navne på plakaten. Byen er i øvrigt vært for mange arrangementer – bl.a. Danmarks længste loppemarked og Assens for Fulde Sejl.

I Assens kan du bygge dit drømmehus med udsigt over Lillebælt.

Værd at vide om Assens by

Hvor ligger Assens?

Assens ligger lige ud til Lillebælt, kun ca. 30 minutters kørsel fra henholdsvis Odense og Middelfart.

Det er nemt at komme til og fra Assens både med bil og bus. Der er mange ruter til både Odense, Glamsbjerg, Haarby, Aarup m.m.

Assens er den største by i Assens Kommune med omkring 6.100 indbyggere.

Børn og unge

I Assens by er der mange muligheder for at få passet børnene, bl.a. i Børnehusene. De består af Fuglereden, Østerled og Krummeluren. Derudover findes der også dagplejetilbud i Assens.

Da vi skulle lave den nye legeplads i Skovanlægget, der blev indviet i 2018, fik vi god inspiration fra børnene til, hvilke elementer, der skulle være på pladsen.

Der er to skoler i Assens – en privat og en kommunal. Den kommunale hedder Peter Willemoesskolen – opkaldt efter den lokale helt, som var sømand og søhelt under Napoleonskrigene.

Indkøb

Der er mange gode indkøbsmuligheder i Assens by, bl.a. i byens hovedgade, hvor du finder mange specialbutikker, restauranter og dagligvarebutikker. I flere af butikkerne kan du gå på jagt efter lækre lokale specialiteter. Dem finder du også i gårdbutikker i nærområdet.

Idræt og Kultur

Assens har flere forskellige idrætsfaciliteter såsom træningsbaner, skaterbane og stadion. Arena Assens er er et kombineret idræts-, fritids- og kulturhus. Her er bl.a. træningsfaciliteter og to store haller. Derudover er der caféen ”SaftStationen”.

Tobaksgården er et stort kulturhus, der bl.a. rummer biograf, udstillingssal samt musikskole. Derudover er det et regionalt spillested med teater- og koncertsal, der byder på store oplevelser.

Tre om Assens

Den tidligere sukkerfabrik med den høje skorsten huser nu Assens Rådhus. Tæt på ligger ’Jordbassinerne’, et helt unikt naturområde, som er opstået som følge af, at jorden fra sukkerroerne blev ledt over og deponeret i området.

Husene på smukke Assens Næs, der har en meget karakteristisk form, kaldes ”Tobleronehusene”.

Assens Marina ligger meget tæt på byen og er en moderne lystbådehavn med 600 pladser og et antal gæstepladser. Faciliteterne kan håndtere alle typer både og op til 27 tons tunge lystyachter.

Nyheder

  • Du kan også blive vildere

    Nu får borgerne mulighed for at skabe vildere natur i deres ege haver. Den 19. april vil Assens Kommune nemlig uddele 400 poser med vilde frø i, som borgerne kan plante i deres egne haver og skabe bede med vilde planter der.

  • Assens Kommune indgår aftale om multitek og havneplads

    Assens Kommune har netop indgået kontrakt med WE Architecture – om et multitek, og med byMUNCH by- og landskabsdesign – om den nye havneplads i Assens. Projekterne er første skridt af en større udviklingsplan for Fremtidens Assens, hvor byen og havnen bliver tættere forbundet. Den filantropiske forening Realdania støtter projektet som en del af indsatsen ”Hovedbyer på forkant”.

Se alle nyheder