• Hjælp
  • Kontakt
  • Åbningstider
  • You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Assens

Købstad med energi

Assens er en fynsk købstad fyldt med energi, hvor du finder nogle af landets bedst bevarede købmandsgårde. Byen har en marina fyldt med lystbåde, en livlig handelsgade med masser af forretninger og afholder mange arrangementer i løbet af året.

En af byens berømtheder er Peter Willemoes. Han var en sømand og søhelt under Napoleonskrigene, og har i dag flere gader opkaldt efter sig rundt om i Danmark samt en statue i Assens ved havnen. 

Værd at vide om Assens by

Generelt

Byen er den største i Assens Kommune med omkring 6.100 indbyggere.

Det er nemt at komme til og fra Assens både med bil og bus. Der er mange ruter til både Odense, Glamsbjerg, Haarby, Aarup mm.

Børn og unge

I Assens by er der mange muligheder for at få passet børnene bl.a. i Børnehusene. De består af Fuglereden, Østerled og Krummeluren. Derudover findes der også dagplejetilbud i Assens.

Byen har også en skole, der går til 9. klasse, hvortil der også er SFO.

Indkøb

Der er mange gode indkøbsmuligheder i Assens by, bl.a. i byens hovedgade, hvor du finder mange specialbutikker, restauranter og dagligvarebutikker.

Idræt og Kultur

Assens har flere forskellige idrætsfaciliteter såsom træningsbaner, stadion og Arena Assens, der bl.a. har to store haller.

I Assens ligger Tobaksgården, som er et stort kulturhus, der bl.a. rummer biograf, udstillingssal, teater- og koncertsal samt musikskole.

Tre om Assens

Byen afholder Danmarks længste loppemarked.

Hovedgaden, Østergade, anses af mange som Danmarks smukkeste.

Assens har en navneby, som ligger i Mariagerfjord Kommune.

Nyheder

  • Havnens Dag i Assens blev en stor succes

    For andet år i træk var der Havnens Dag i Assens lørdag. Flere end 300 vandglade besøgende gik ombord i de mange forskellige aktiviteter. Søværnets Operative Kommando kom også forbi og viste, hvordan en redningsaktion på vandet foregår.

  • Assens skal beskyttes mod oversvømmelser

    I januar blev Assens ramt af en stormflod. Ingen ved, hvornår noget lignende sker igen, og derfor har Assens Kommune udarbejdet en klimasikringsplan for havneområdet, som netop er sendt i offentlig høring.

Se alle nyheder