icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Assens

Købstad med energi

Assens er en fynsk købstad fyldt med energi, hvor du finder nogle af landets bedst bevarede købmandsgårde. Byen har en marina fyldt med lystbåde, en livlig handelsgade med masser af forretninger og afholder mange arrangementer i løbet af året.

En af byens berømtheder er Peter Willemoes. Han var en sømand og søhelt under Napoleonskrigene, og har i dag flere gader opkaldt efter sig rundt om i Danmark samt en statue i Assens ved havnen. 

Værd at vide om Assens by

Generelt

Byen er den største i Assens Kommune med omkring 6.100 indbyggere.

Det er nemt at komme til og fra Assens både med bil og bus. Der er mange ruter til både Odense, Glamsbjerg, Haarby, Aarup mm.

Børn og unge

I Assens by er der mange muligheder for at få passet børnene bl.a. i Børnehusene. De består af Fuglereden, Østerled og Krummeluren. Derudover findes der også dagplejetilbud i Assens.

Børnene har bl.a. været med til at designe den nye legeplads i Skovanlægget, der blev indviet i 2018.

Indkøb

Der er mange gode indkøbsmuligheder i Assens by, bl.a. i byens hovedgade, hvor du finder mange specialbutikker, restauranter og dagligvarebutikker.

Idræt og Kultur

Assens har flere forskellige idrætsfaciliteter såsom træningsbaner, stadion og Arena Assens, der bl.a. har to store haller.

I Assens ligger Tobaksgården, som er et stort kulturhus, der bl.a. rummer biograf, udstillingssal, teater- og koncertsal samt musikskole.

Tre om Assens

Byen afholder Danmarks længste loppemarked.

Hovedgaden, Østergade, anses af mange som Danmarks smukkeste.

Assens har en navneby, som ligger i Mariagerfjord Kommune.

Nyheder

  • Kom på banen med dine drømme for fremtidens Assens by og bymidte

    Assens har meget at byde på. Mange spændende initiativer er i gang, og mange interessenter arbejder på at styrke byen. Assens Kommune inviterer alle interesserede til åbent bymøde mandag den 12. november 2018 kl. 17-20 på Tobaksgaarden, hvor du har mulighed for at påvirke udviklingen af Assens by og bymidte.

  • Skoleskibet Georg Stage gæster Assens Havn

    Skoleskibet Georg Stage er på efterårets togt, og søndag den 16. september 2018 åbnes dørene for nysgerrige landkrabber.

Se alle nyheder