icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Assens

Købstad med energi

Drømmer du om både by og vand? I Assens kan du få det bedste fra begge verdener; en charmerende købstad fyldt med energi samt 180 graders udsigt over skønne Lillebælt.

Du har også mulighed for at blive medlem i de mange aktive foreninger og holde dig aktiv med et bredt udvalg af friluftsaktiviteter. Assens har bl.a. mountainbikespor, smukke løbe- og vandreruter, fantastiske fiskepladser og mulighed for bådplads helt tæt på byen.

Det regionale spillested Tobaksgården ligger midt i byen og har store navne på plakaten. Byen er i øvrigt vært for mange arrangementer – bl.a. Danmarks længste loppemarked og Assens for Fulde Sejl.

I Assens kan du bygge dit drømmehus med udsigt over Lillebælt.

Værd at vide om Assens by

Hvor ligger Assens?

Assens ligger lige ud til Lillebælt, kun ca. 30 minutters kørsel fra henholdsvis Odense og Middelfart.

Det er nemt at komme til og fra Assens både med bil og bus. Der er mange ruter til både Odense, Glamsbjerg, Haarby, Aarup m.m.

Assens er den største by i Assens Kommune med omkring 6.100 indbyggere.

Børn og unge

I Assens by er der mange muligheder for at få passet børnene, bl.a. i Børnehaverne Østerled og Krummeluren. Derudover findes der også dagpleje og vuggestue i Assens.

Da vi skulle lave den nye legeplads i Skovanlægget, der blev indviet i 2018, fik vi god inspiration fra børnene til, hvilke elementer, der skulle være på pladsen.

Der er to skoler i Assens – en privat og en kommunal. Den kommunale hedder Peter Willemoesskolen – opkaldt efter den lokale helt, som var sømand og søhelt under Napoleonskrigene.

Indkøb

Der er mange gode indkøbsmuligheder i Assens by, bl.a. i byens hovedgade, hvor du finder mange specialbutikker, restauranter og dagligvarebutikker. I flere af butikkerne kan du gå på jagt efter lækre lokale specialiteter. Dem finder du også i gårdbutikker i nærområdet.

Idræt og Kultur

Assens har flere forskellige idrætsfaciliteter såsom træningsbaner, skaterbane og stadion. Arena Assens er er et kombineret idræts-, fritids- og kulturhus. Her er bl.a. træningsfaciliteter og to store haller. Derudover er der caféen ”SaftStationen”.

Tobaksgården er et stort kulturhus, der bl.a. rummer biograf, udstillingssal samt musikskole. Derudover er det et regionalt spillested med teater- og koncertsal, der byder på store oplevelser.

Tre om Assens

Den tidligere sukkerfabrik med den høje skorsten huser nu Assens Rådhus. Tæt på ligger ’Jordbassinerne’, et helt unikt naturområde, som er opstået som følge af, at jorden fra sukkerroerne blev ledt over og deponeret i området.

Husene på smukke Assens Næs, der har en meget karakteristisk form, kaldes ”Tobleronehusene”.

Assens Marina ligger meget tæt på byen og er en moderne lystbådehavn med 600 pladser og et antal gæstepladser. Faciliteterne kan håndtere alle typer både og op til 27 tons tunge lystyachter.

Ring til Svanborg

Overvejer du at flytte til Assens? Så kontakt vores bosætningskonsulent Svanborg.

Hun hjælper dig gerne med at tilrettelægge et besøg, guide dig og besvare dine spørgsmål.

  • Ring på 20 11 76 29

Nyheder

  • Moderne toilet- og badefaciliteter på vej på Assens Havn

    Assens Havn går inden længe i gang med at lave moderne toilet- og badefaciliteter på Assens Havn til gavn for besøgende sejlere og offentligheden, som benytter havnen.

  • Nu forberedes forvandlingen af Willemoes Plads

    Den 21. marts går de underjordiske forvandlinger på Assens Havn i gang. Det er Assens Forsyning, som begynder gravearbejdet, så kommunen senere på året kan gå i gang med skabelsen af Willemoes Plads. En plads som kommer til at binde den eksisterende by mere sammen med havnen og dermed bidrager til et attraktivt, levende og sammenhængende byrum.

Se alle nyheder