icon-Vores-lokalområder

Vores lokalområder

Assens

Købstad med energi

Assens er en fynsk købstad fyldt med energi, hvor du finder nogle af landets bedst bevarede købmandsgårde. Byen har en marina fyldt med lystbåde, en livlig handelsgade med masser af forretninger og afholder mange arrangementer i løbet af året.

En af byens berømtheder er Peter Willemoes. Han var en sømand og søhelt under Napoleonskrigene, og har i dag flere gader opkaldt efter sig rundt om i Danmark samt en statue i Assens ved havnen. 

Værd at vide om Assens by

Generelt

Byen er den største i Assens Kommune med omkring 6.100 indbyggere.

Det er nemt at komme til og fra Assens både med bil og bus. Der er mange ruter til både Odense, Glamsbjerg, Haarby, Aarup mm.

Børn og unge

I Assens by er der mange muligheder for at få passet børnene bl.a. i Børnehusene. De består af Fuglereden, Østerled og Krummeluren. Derudover findes der også dagplejetilbud i Assens.

Byen har også en skole, der går til 9. klasse, hvortil der også er SFO.

Indkøb

Der er mange gode indkøbsmuligheder i Assens by, bl.a. i byens hovedgade, hvor du finder mange specialbutikker, restauranter og dagligvarebutikker.

Idræt og Kultur

Assens har flere forskellige idrætsfaciliteter såsom træningsbaner, stadion og Arena Assens, der bl.a. har to store haller.

I Assens ligger Tobaksgården, som er et stort kulturhus, der bl.a. rummer biograf, udstillingssal, teater- og koncertsal samt musikskole.

Tre om Assens

Byen afholder Danmarks længste loppemarked.

Hovedgaden, Østergade, anses af mange som Danmarks smukkeste.

Assens har en navneby, som ligger i Mariagerfjord Kommune.

Nyheder

  • 15 gratis julekoncerter

    Traditionen tro spreder julestemningen sig, når Assens Musikskoles elever spiller julekoncerter. De musikalske nisser er på spil 15 steder i vores område fra den 24. november til den 20 december.

  • Arealet ved jordbassiner og resten af sukkerfabrikken købt af Assens Kommune

    Et over ti år langt kapitel om den gamle sukkerfabrik i Assens by er nu afsluttet. Et enigt Byråd i Assens Kommune har netop købt de sidste arealer ved jordbassinerne af Dupont Nutrition Biosciences APS.

Se alle nyheder