icon-Organisation

Organisation

Databeskyttelse

Databeskyttelse handler om hvordan kommunen behandler dine oplysninger.

Som kommune behandler vi dagligt mange persondata som en del af vores arbejde. Persondata er alt fra navn, adresse og billede til cpr-nummer, helbredsmæssige og økonomiske data. 

EU’s databeskyttelsesforordning giver dig som borger retten til fx at få oplyst, hvordan dine persondata bliver brugt, og hvem, der må få adgang til dem.

Som borger skal du vide, hvordan dine data bliver indhentet, anvendt og opbevaret af kommunen. Du kan også kontakte en databeskyttelsesrådgiver.

Ofte stillede spørgsmål

  • Først og fremmest får vi dine data, når du selv oplyser dem i f.eks. en ansøgning om en ydelse, tilladelse eller dispensation.

    Andre data kan vi selv hente fra andre offentlige myndigheder eller fælles databaser, f.eks. indkomstoplysninger, SKAT, BBR mv.

    Du har altid ret til at få at vide, hvorfra vi henter data om dig i forbindelse med dine ansøgninger og henvendelser til kommunen. Det enkelte fagområde skal oplyse dig om det i forbindelse med eksempelvis en ansøgning.

  • Når vi indhenter data om dig og gemmer dem i forbindelse med vores arbejde, er der forskellige retningslinjer for, hvor længe vi gemmer dem – det varierer alt efter din sag eller henvendelse.

    Inden for visse fagområder skal vi aflevere dine sager og data til Rigsarkivet, inden vi må slette dem. Det reguleres af arkivloven. Men som udgangspunkt sletter vi dine data, når opbevaringspligten udløber og et eventuelt arkiveringskrav er opfyldt. Når oplysningerne er arkiveret eller slettet, har kommunen ikke længere adgang til dem.

    Du kan få præcise oplysninger om, hvor længe vi gemmer dine data ved at kontakte de enkelte fagområder i kommunen.

Kontakt Databeskyttelsesrådgiver Lene Wilhøft (DPO)

Åbningstider:
Se Assens Kommunes åbnings- og telefontider

Tlf: 64 74 73 99

Send almindelig e-mail
Send sikker e-mail via borger.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.