icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Virksomhederne har talt: Assens Kommune for tredje år i træk opad på DI-liste

Målt på det samlede erhvervsklima indkasserer Assens Kommune en plads som nummer 15. Det er et hop på 19 pladser op ad ranglisten i forhold til 2017. Det viser Dansk Industris årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed - Lokalt Erhvervsklima - som netop er udkommet.

En 15. plads i år mod en plads som nummer 34 i 2017 - og nr. 50 i 2016 - er resultatet for Assens Kommunes vedkommende i DI’s årlige spørgeskemaundersøgelse, hvor virksomheder vurderer deres kommuners erhvervsklima.

På to af de 10 parametre, DI måler på, er Assens Kommune blandt de 10 bedste i Danmark – det gælder for ”Information og dialog med kommunen” med en 7. plads og ”Sagsbehandling” med en 9. plads.

Højere erhvervsvenlighed i Assens Kommune end på landsplan

På den graf, der viser ”virksomhedernes overordnede tilfredshed med erhvervsvenligheden” i kommunen og på landsplan, ligger Assens Kommune også i den øvre ende og et stykke over niveauet på landsplan i de seneste to år. I 2017 med en score på 3,78 og aktuelt i år med en score på 3,85 ud af 5.

- Vores virksomheder har vurderet os, og der er fremgang i forhold til sidste år i 7 ud af 10 parametre. Et fantastisk resultat – og det bedste, vi nogensinde har opnået i DI’s undersøgelse! Jeg hæfter mig særligt ved, at vi på den overordnede tilfredshed med erhvervsvenligheden ligger over landsgennemsnittet og i top på de to parametre, der handler om sagsbehandling og dialog. To nøgleparametre, der viser, at vi vil vores virksomheder, og at vi vægter et godt samarbejde med dem højt. Det er jeg glad for, at virksomhederne også bemærker, forklarer en glad borgmester, Søren Steen Andersen.

Vi lytter til virksomhederne

Borgmesteren peger bl.a. på de mange besøg hos lokale virksomheder hvert år som én af de mulige medvirkende årsager til det historisk gode resultat. En anden årsag, mener han, er at kommunen arbejder tæt sammen med den lokale erhvervsforening, Udvikling Assens, for at styrke virksomhedernes vilkår. Endelig påpeger han, at kommunen inddrager erhvervslivet i vigtige dagsordener. Erhvervs- og Vækstpolitikken, som blev vedtaget i 2017, var f.eks. resultatet af, at et udsnit af kommunens lokale virksomheder deltog i en task force og satte konkrete ord på, hvad erhvervslivet lægger vægt på.

- Det er vigtigt, at virksomhederne oplever os som en medspiller, og når vi er på virksomhedsbesøg, så er ingen udfordringer for små. Vi lytter, og vi vil dialogen, og har vi mulighed for at hjælpe – selvfølgelig inden for lovens rammer – så gør vi det. Indimellem rækker vi også selv hånden ud til erhvervslivet - som i 2017, hvor en task force med en række erhvervsledere prioriterede at arbejde sammen med os om at formulere kommunens nye erhvervspolitik, siger Søren Steen Andersen og konstaterer, at ét af målene i politikken nu er opfyldt – nemlig en ”Erhvervsvenlighed, der afspejles i en Top 25 placering i DI’s årlige analyse ”Lokalt Erhvervs- klima”.

Dårligste placering i undersøgelsen er på ”Infrastruktur og transport” med en plads som nr. 60, men selv her er der fremgang på 14 pladser i forhold til 2017.

- I forhold til infrastruktur, så går det igen, at egne af kommunen kan forbedres på vejnettet og den kollektive transport, selv om vi snart har en udvidet motorvej i den nordlige ende af kommunen, ligesom der er fire togstationer i vores område, slutter borgmester Søren Steen Andersen.

Yderligere oplysninger

Borgmester Søren Steen Andersen, Assens Kommune, tlf. 29 37 90 65.

Fakta om undersøgelsen

Dansk Industris spørgeskemaundersøgelse ”Lokalt Erhvervsklima 2018” måler virksomhedernes tilfredshed med kommunernes indsats på en lang række områder med relevans for virksomhedernes erhvervsvilkår.

I Assens Kommune har 61 virksomheder - svarende til cirka 2031 arbejdspladser - svaret på undersøgelsen. Assens Kommune er i 2018 placeret på en samlet 15. plads og er gået 19 pladser frem i forhold til 2017.

  • Bedste placering: Nr. 7 i ”Information og dialog med kommunen” (8. plads i 2017)
  • Laveste placering: Nr. 60 i ”Infrastruktur og transport” (74. plads i 2017)

Se alle resultater fra undersøgelsen på www.di.dk/le og resultaterne vedrørende Assens Kommune på http://di.dk/le18/Pages/Assens.aspx