icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Vandrerhjemmet i Assens er solgt

Byrådet har accepteret et købstilbud fra Assens Skibsværft, som overtager vandrerhjemmet med det samme.

Assens Kommune satte vandrerhjemmet til salg i marts, og på byrådsmødet i går nikkede Byrådet til Assens Skibsværfts tilbud om et kontant beløb og en ejendom i bytte for vandrerhjemmet i Assens.

- Det glæder mig, at Assens Skibsværft overtager vandrerhjemmet, og at der igen kommer liv og aktivitet i ejendommen, siger borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen.

Vandrerhjemmet på hjørnet af Adelgade og Provstistræde i Assens, som har stået tomt gennem længere tid, kommer ifølge skibsværftet igen til at fungere som logi for overnattende gæster.

Direktøren for Assens Skibsværft, Erling Pedersen, fortæller, at de skal bruge bygningen til indkvartering af skibspersonel.

- Når vi får skibe ind til reparation følger der ofte mandskab med, som har brug for et sted at opholde sig og overnatte, indtil vi har repareret skibet, og det igen er klar til at sejle. Derfor er jeg glad for, at handlen med Assens Kommune er gået igennem. Vandrerhjemmet har en perfekt placering for os, tæt på værftet, forklarer Erling Pedersen.

Det gamle værksted kan komme i spil i Fremtidens Assens

Ejendommen, som nu kommer på kommunale hænder, er Krabbeløkkevej 3 i Assens. Bygningen, som værftet har ejet siden 2008, bliver i daglig tale kaldt ’det gamle værksted’.

Hvad Assens Kommune vil bruge den nyerhvervede bygning til er for tidligt at spå om, forklarer borgmester Søren Steen Andersen og uddyber;

- Aktuelt arbejder Assens Kommune med projektet Fremtidens Assens, der munder ud i en ny udviklings- og helhedsplan for Assens. Fokus i projektet er bl.a. på at binde by og havn bedre sammen, og i den kontekst er der spændende perspektiver i bygningen på Krabbeløkkevej, vurderer han.


For yderligere oplysninger kontakt venligst

  • Søren Steen Andersen, borgmester, Assens Kommune, 29 37 90 65
  • Erling Pedersen, direktør, Assens Skibsværft, 40 11 81 26