icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Ung iværksætter fra Aarup knokler for sin drøm

Byture og fester ligger langt nede på Mathias Wagners liste over prioriteter. Udvikling af møbler og andet interiør til boligen fylder til gengæld næsten alt. Han bruger langt de fleste af sine vågne timer på den virksomhed, som han og vennen, Oliver Hofstra, stiftede i slutningen af 2014.

Drømmen om at ”rode med deres eget” har de to venner altid delt. Da de spottede en ny indretningstendens, handlede de hurtigt og gav iværksætterdrømmen luft under vingerne.

Tendensen var, at en mere rå stil med kabeltromler og paller vandt frem i boligindretning.

- Vi bemærkede, at folk efterspurgte møbler som spiseborde og sofaborde lavet af kabeltromler, så vi øjnede en chance for et koncept og stiftede Hofstra & Wagner, forklarer Mathias om opstarten.

Mange kasketter i brug

Her nogle år - og omkring 120 produkter - senere indrømmer han gerne, at de begge er blevet noget overraskede over, hvor meget det egentlig kræver at få en virksomhed ud over stepperne. I arbejdstimer, men i særlig grad også hvad angår kompetencer.

- Som iværksættere har vi jo ikke råd til at hyre konsulenter ind, så vi skal vide lidt om det hele – jura, økonomi, markedsføring, bogføring og logistik. Jeg er selvudlært i mange ting efterhånden, griner Mathias, som også kan skrive hjemmesideudvikler på det hurtigtvoksende CV.

Hårdt arbejde og afsavn afskrækker ikke

Mathias er i det hele taget ikke, som unge i hans alder er flest. Der er langt mellem byturene.

- Byture og fester tager for meget af min tid og energi, så det er sjældent, jeg går ud med vennerne. Det har da kostet lidt på venne-kontoen, men sådan er det, når man ikke er samme sted i livet, fortæller han afklaret og uddyber;

- Folk skal ikke have ondt af mig. Jeg arbejder meget, men det er jo min interesse, og jeg elsker det.

Han beretter i samme åndedrag om andre venner og selvfølgelig familien som gode støtter.

Mere fokus på strategi og udvikling

Anerkendelsen fra venner, familie og ikke mindst kunderne er det, der driver ham.

Ordrerne tikker ind i raskt trav, og derfor tog Mathias for nylig fat i jobcentret for at høre om mulighederne for at få hjælp i produktionen. Jobkonsulenten foreslog ham at tage en fleksjobber ind.

- Målet er at frigive noget tid til videreudvikling af virksomheden både strategisk og i forhold til produktudvikling. Jeg er jo nødt til hele tiden at holde mig opdateret inden for indretningstendenser, afslutter den ihærdige iværksætter, som også aktuelt er i gang med at kontakte mulige forhandlere i Danmark og udforske mulighederne i det tyske marked.