icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Testbiler kommer til Assens Kommune i uge 45

Borgerne i Assens Kommune får i næste uge mulighed for at blive testet for COVID-19 inden for kommunegrænsen, når Region Syddanmarks testbiler kommer til hhv. Glamsbjerg og Assens by.

- - -

OBS: Denne nyhed er forældet. 

- - - 

 

Det sker som led i den nationale teststrategi, hvor så mange borgere som muligt skal have mulighed for at blive testet for COVID-19. Derfor har Assens Kommune kontaktet Region Syddanmark for at lave aftale om besøg af testbiler.

Mandag den 2. november holder testbilen ved 10. Klassecenteret, Langbygårdsvej 8, 5610 Glamsbjerg i tidsrummet 9.00-16.00. Her er det udelukkende de unge på de omkringliggende uddannelsesinstitutioner, der har mulighed for at blive testet.

Lørdag den 7. november holder testbilen ved Arena Assens, Rådhus Allé 25, 5610 Assens i tidsrummet 9.00-16.00, hvor alle interesserede borgere har mulighed for at dukke op.

Borgmester Søren Steen Andersen hilser de mobile testcentre velkommen:

”Flere af vores borgere har efterspurgt muligheden for at blive testet i vores egen kommune. Jeg er derfor glad for, at vi nu har indgået en aftale med Region Syddanmark og Ambulance Syd om foreløbig to testdage, hvor vi får besøg af de mobile testcentre. Vi har heldigvis hidtil haft et relativt lavt smittetal i vores kommune, men vi kan også se, at tallet hele tiden bevæger sig. COVID-19 er tydeligvis tilstede - også i vores kommune. Derfor er test et af de redskaber, vi kan bruge i kampen mod at inddæmme COVID-19.”

Opmærksomhedspunkter i forbindelse med test

Du skal være symptomfri

Når du møder op til test, skal du være uden symptomer på COVID-19.

Det er desuden et krav, at du medbringer dit sundhedskort og bruger mundbind ved testbilen.

Køen til testbilen ’lukkes’ på et tidspunkt, så testmedarbejderne kan nå dem, der allerede står i køen. Assens Kommune beklager derfor på forhånd, hvis nogen kører forgæves.

Hold den gode tone

Medarbejderne ved testbilen gør alt, hvad de kan, for at teste så mange som muligt. Desværre oplever de af og til at personer, der ikke når at blive testet inden lukketid, reagerer med vrede. Hold derfor venligst den gode tone.

Børn

Børn fra fem år kan testes ved testbilerne, såfremt de selv er indforstået med det. I nogle tilfælde vil børn stritte imod. I sådanne tilfælde kan man opleve at blive henvist til et testcenter i stedet.

Book tid ved et testcenter Hvis man synes køen er for lang eller ikke har tid til at kigge forbi testbilen - og ikke har symptomer på COVID-19, så kan man altid booke en tid i et testcenter. Tider kan bookes på www.coronaprover.dk

Yderligere oplysninger

Borgmester Søren Steen Andersen, tlf. 29 37 90 65 eller

Michael Bjørn, direktør for Social og Sundhed, tlf. 23 48 66 13.