icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Snart er tusindvis af børn på vej

I de kommende uger begynder tusindvis af børn i skole. Med kampagnen ”Børn på vej” vil Assens Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden minde alle trafikanter om at passe godt på børnene. Forældrene får også hjælp til at klæde børnene på, så børnene bliver mere sikre i trafikken.

Langs skolevejene i Assens Kommune møder trafikanterne i den kommende måned skilte med teksten ”Børn på vej”. Skiltene med det klare budskab er et synligt bevis på, at nu er sommerferien ved at være slut og tusindvis af mindre og større børn vil igen færdes til fods, på cykel, løbehjul til og fra skole hver dag.

- Snart myldrer det med børn på vej til og fra vores skoler. Det stiller krav til alle os, der færdes i trafikken, om at vise ekstra hensyn. Med kampagneskilte og lysreklamer rundt omkring i kommunen sørger vi for, at alle bliver mindet om, at der er nye og måske lidt usikre trafikanter på vejene. Sænk farten og vær opmærksom, så sikrer vi, at nybegynderne får en god debut i trafikken, siger udvalgsformand for miljø, teknik og plan i Assens Kommune Dan Gørtz.

Udover skiltene, der skal få trafikanterne til at vise ekstra hensyn, gennemfører politiet i hele landet også en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.

Men kampagner og politikontrol gør det ikke alene. Det er også vigtigt, at forældrene lærer deres børn, hvad de skal være opmærksomme på i trafikken, og hvordan de passer på sig selv.

Gør dit barn klar til trafikken
Som noget nyt tilbyder Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i år en håndsrækning til forældrene, så de kan blive bedre klædt på til at lære børnene, hvordan man færdes sikkert i trafikken.

Som forældre kan der være mange spørgsmål. Eksempelvis hvornår barnet er klar til at gå alene i skole, og hvordan man får sin teenager til at spænde cykelhjelmen.

På Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside www.sikkertrafik.dk kan forældre bl.a. få trafikråd målrettet barnets alder, og der er også mulighed for at tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser.

- Forældrene spiller en meget vigtig rolle i forhold til børns adfærd i trafikken. Børnene lytter til dem og ser dem som rollemodeller. Vi får også mange spørgsmål fra forældre om, hvordan man gør det bedst muligt. Derfor hjælper vi nu med at give et overblik og tilbyde gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Om kampagnen ”Børn på vej”

Bag kampagnen ”Børn på vej” står 98 kommuner, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

Kommunerne sætter skilte op langs skolevejene med teksten ”Børn på vej” og uddeler kampagnepakker til skolerne, så det bliver lettere at undervise børn og unge i sikker adfærd i trafikken. Kampagnen varer fra uge 33 til og med uge 36.

Politiet gennemfører kontrol på skolevejene i ugerne 32 og 33.

Kontakt

Dan Gørtz, udvalgsformand for Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune, tlf. 2170 9542
Rosa Nissen, projektleder, Rådet for Sikker Trafik, tlf. 6165 0443
Jeppe Gudmandsen, pressemedarbejder, Rådet for Sikker Trafik, tlf. 2811 5863