icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Peter Willemoesskolen i Assens Kommune lukkes midlertidigt ned på grund af stigende smittetal

16 elever fra Peter Willemoesskolen i Assens by er i løbet af den sidste uge konstateret positive med COVID-19. På baggrund af de stigende smittetal og fordi, at smitten nu ses på tværs af flere årgange, har Styrelsen for Patientsikkerhed i dag - ud fra et forsigtighedsprincip - givet skolen et påbud om, at hele skolen lukkes ned. Det betyder, at alle elever nu sendes hjem fra i dag og foreløbig frem til og med den 2. maj. Assens Kommune er desuden i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed omkring smitteopsporing.

Indskolingen, der rummer 0. – 3. klasse, blev allerede i søndags lukket ned og eleverne sendt hjem, da to elever i løbet af weekenden blev konstateret positive med COVID-19.

Der bliver i perioden frem til den 2. maj etableret nødpasning for de elever, der har brug for det. Nødpasningen sker efter aftale med skolen.

Skolen arbejder lige nu på højtryk med at informere de berørte elever og deres forældre om hjemsendelsen, og hvordan de skal forholde sig i forhold til smitteudbruddet. Ligesom at skolen er i fuld gang med at planlægge og organisere fjernundervisning for de hjemsendte elever.

Inden eleverne vender tilbage til skolen igen, vil der blive sikret ekstra rengøring af hele skolen, ligesom at alle elever, deres familier samt ansatte på skolen opfordres til at blive testet, inden eleverne møder op på skolen igen.

Vuggestue lukkes også ned

Efter dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, er det besluttet, at Vuggestuen Solstrålen i Aarup også lukkes ned. Det sker, fordi en medarbejder er blevet testet positiv for COVID-19. På den baggrund er alle 30 børn og ni medarbejdere blevet sendt hjem. De hjemsendte medarbejdere skal nu testes henholdsvis den 25. og den 27. april, ligesom børnene opfordres til at blive testet. Hvis de kan fremvise negative tests ved disse prøver, kan de vende tilbage på arbejde igen – forventeligt fra på torsdag den 29. april.