icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Nye fortællinger i landsbyen og i naturen

Jordløse fejrer anlæggelsen af nye stier, der knytter landsbyen tættere sammen med landskabet og naturen omkring. I alt er der afmærket 4 km sti i Jordløse og 16 km i landskabet omkring. En række særlige steder i og uden for landsbyen er blevet forskønnet og markeret – blandt et udsigtspunkt over Helnæsbugten.

Borgerne i Jordløse har i samarbejde med kommunen valgt en række særlige steder i deres by og i det omgivende landskab, de såkaldte knude- og ankerpunkter.

Knudepunkterne i byen er nu blevet byforskønnet, ankerpunkterne i landskabet er blevet markeret med informationsskilte og alle stederne er blevet bundet sammen af et stisystem. Her ud over er der etableret tre nye shelterpladser med indhegning til heste og naturtoiletter.

Der bliver også sat bord-bække-sæt op langs ruterne. Syd for Gisselhøj på Haastrupvej bliver der i slutning af september sat et nyt udkigstårn op, hvorfra man kan opleve den fantastiske udsigt ud over landskabet og ud til Helnæsbugten.

Udvalgsformand Dan Gørtz glæder sig over de mange tiltag i byen.

”Jordløse viser, hvor meget vi kan løfte vores byer og landsbyer, når kommunen og borgerne arbejder sammen om udviklingen. I fællesskab kan sætte vi handling bag ordene, så også vores landsbyer bliver ved med at være attraktive at bo i. Jeg håber meget på, at flere lignende projekter kan etableres rundt om i vores kommune.”

Lokalrådsformand Rikke Schultz tilføjer:

”Vi er meget glade og stolte over det, vi her har opnået. Jordløse har rigtig meget at byde på, men det var nok mest de lokale, der kendte til det. Nu er vi lykkedes med, at også besøgende og potentielle tilflyttere kan opleve vores hyggelige landsby og det skønne landskab mellem Søbo Sø og Helnæsbugten. ”

Udkigstårn og shelterpladser

Borgere og besøgene kan gå på opdagelse i og omkring Jordløse ved hjælp af deres mobiltelefoner. På skilte langs ruten finder man korte beskrivelser af stederne, samt QR-koder, der guider brugerne til uddybende informationer i en digital løsning.

Indvielse af stisystemet

Lokalrådet for Jordløse Sogn inviterer til indvielse af stierne med vandreture, ringridning og fælles morgenmad og frokost i forsamlingshuset. Alle er velkomne, dog kræver deltagelse i morgenmad og frokost tilmelding. Se vedlagte invitation.

  • Lørdag 5. september, kl. 10
  • Jordløse Forsamlingshus, Haastrupvej 1, Jordløse, 5683 Haarby

Fakta

  • Finansieringen på 1,8 mio. stammer fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.
  • Der er udarbejdet en By- og landskabsplan, der beskriver den tiltænkte udvikling for landsbyen, også ud over de iværksatte initiativer.

Kontakt

  • Dan Gørtz, Formand for Miljø, Teknik og Plan, 21 70 95 42
  • Rikke Schultz, Formand for Lokalrådet for Jordløse Sogn, 61 83 21 69
  • Peter Michael Nielsen, Plan- og kulturchef, 64 74 73 75