icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Ny velkomstpakke skal hjælpe nye tilflyttere ind i fællesskabet

Gratis smagsprøver på fritidsaktiviteter og spændende kulturoplevelser – Det er blot noget af det, der skal hjælpe nye tilflyttere ind i fællesskabet, når de flytter til et af de mange aktive lokalsamfund i Assens Kommune. Fra 1. maj er kommunen nemlig klar med en ny velkomstpakke ”Hej-tilflytter”.

Fra 1. maj 2022 byder Assens Kommune nye borgere velkommen med en helt ny spændende velkomstpakke, der er spækket med smagsprøver på oplevelser og aktiviteter hos de store kulturfyrtårne og det aktive foreningsliv, der er i kommunen.

”I Assens Kommune har vi en fantastisk og unik natur, aktive lokalsamfund og foreningsliv, spændende og alsidige jobmuligheder i vores mange virksomheder samt et godt og alsidigt handels- og kulturliv. Dét vil vi selvfølgelig gerne invitere alle vores nye borgere til at blive en del af”, siger Søren Steen Andersen, borgmester i Assens Kommune.

”Hej-tilflytter”-pakken udsendes af Assens Kommune og indeholder både kulturtilbud fra Tobaksgaarden, Musik på Industrien, Terrariet Reptile Zoo, Museum Vestfyn og Frøbjerg Festspil samt tilbud om at deltage i idrætsforeningers mange aktiviteter rundt om i kommunen. 

Sammen vil aktørerne gerne byde de nye tilflyttere velkommen indenfor i fællesskabet med tilbud om at opleve koncerter, attraktioner, teater, film og museer - gratis eller til reduceret pris. Og samtidig får de mulighed for at afprøve idræts- og aktivitetsforeninger gratis i en prøveperiode.

Bustur med borgmesteren som guide

Som en del af velkomstpakken, har de nye tilflyttere fået en invitation via E-boks med tilbuddet om at komme med på en guidet bustur rundt i kommunen. Her vil de få vist nogle af alle kommunens herligheder og få spændende fortællinger om kommunens skjulte perler.

”Vi håber, at velkomstpakken og busturen er med til at give vores nye tilflyttere en smagsprøve på de mange muligheder, der er her i kommunen, at de bliver introduceret til de stærke fællesskaber, som er med at gøre vores kommune til et godt sted at bo og leve, og at de får indblik i, hvordan vi sammen skaber det gode liv i Assens Kommune”, siger Søren Steen Andersen.

Assens Kommune har lavet to årlige busture; én forårstur og én efterårstur. Den første bustur foregår lørdag den 7. maj, hvor to busser med tilflyttere ruller afsted. Med på turen er også borgmester Søren Steen Andersen, 1. viceborgmester Søren Thomsen samt kommunens naturvejleder Christian Heller, der sammen agerer guider på turen.

”Hej-tilflytter”-pakken sendes ud fra 1. maj. I forbindelse med tilflytterpakken, er der oprettet en informations- og inspirationsside for tilflyttere: