icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Ny guide til kunst i hele Assens Kommune

Er du en af dem, der har gået og set frem til ny inspiration fra påskens kunstudstillinger og åbne kunstnerværksteder, og som er ked af de mange aflyste arrangementer? Så er der en god nyhed til dig!

Netop i disse dage kan Assens Kunstråd i samarbejde med Assens Kommune præsentere en ny digital guide til kunst i det offentlige rum i Assens Kommune. Med guiden i hånden kan du sammensætte din helt egen udendørs påske-kunstudstilling i dit lokalområde. Dermed kan du overholde myndighedernes anbefalinger om, at vi bør holde os hjemme og lade være med at rejse til andre landsdele, samtidig med at du bliver klogere på den kunst, der er lige omkring dig til daglig.

”Det er vigtigt, at kunsten bliver formidlet, og at der er opmærksomhed om den også i svære tider som disse,” udtaler Pauline Dagmar Christensen, formand for Assens Kunstråd. ”Derfor er vi i Assens Kunstråd meget glade for at kunne offentliggøre Kunstguiden netop nu.”

Sammensæt din egen kunstrute

Kunstguiden indeholder oplysninger om 173 kunstværker, fortrinsvis værker, som er placeret udendørs, og som er tilgængelige 24 timer i døgnet. Dertil kommer en del kirkekunst.

”Kunstguiden giver mulighed for at søge på kunstner, genre og sted, samt på fritekst. På den måde kan man sammensætte sin helt egen kunstrute,” fortæller Katrine West, kulturkonsulent i Assens Kommune. ”Søger man eksempelvis på Vissenbjerg, kommer der 23 resultater frem. Og med det fine påskevejr, vi har fået stillet i udsigt, kan kunstturen jo så passende kombineres med en travetur i Vissenbjerg-bakkerne.”

En anden mulighed, som Katrine West anbefaler, er at gå på skattejagt i sit lokalområde. Prøv, hvor mange kunstværker, du kan finde i for eksempel Assens, Aarup eller Haarby - og tjek så bagefter, hvad kunstguiden kan fortælle dig!

Kunstguidens søgefunktion giver dig også mulighed for at kombinere forskellige søgekriterier. For eksempel kan du søge på en bestemt kunstner i en bestemt by - eller du kan kombinere en fritekstsøgning, for eksempel ”kirke”, med en kunstner, en genre eller en by. På den måde kan du bruge guiden til at finde oplysninger om et værk, du tilfældigvis kommer forbi.

Opdateringer modtages med glæde

Kunstguiden bygger på materiale indsamlet af foreningen Kulturcentralen, som måtte indstille sin virksomhed for en del år siden. Da foreningen blev nedlagt, nedlagdes samtidig dens hjemmeside og dermed også den kunstdatabase, der var opbygget. Ved den lejlighed overgav foreningen alt materialet til Assens Kunstråd.

”Det er et virkelig fint og omfattende materiale, vi har fået overleveret,” siger Katrine West. ”Vi har dog haft den udfordring, at materialet nu er cirka ti år gammelt. Vi har selv suppleret med en række værker, som vi ved er kommet til i de senere år. Men hvis nogen på deres skattejagt støder på værker, som ikke er med i guiden, eller i øvrigt opdager noget, der bør rettes, vil vi være meget glade for at få det at vide.”

Gå tæt på kunsten - men ikke på hinanden!

Finn Brunse, formand for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur, er yderst tilfreds med, at det nye kulturtilbud kan præsenteres netop nu.

”Det må siges at være god timing fra kunstrådets side,” siger Finn Brunse. ”Der er jo det fine ved det, at kunstguiden kan bruges selv i en corona-tid. Men selvfølgelig er det stadig vigtigt at holde god afstand til hinanden, også når man udforsker kunsten. Så samtidig med, at jeg vil anbefale kommunens borgere at gå tæt på kunsten med guiden i hånden, må jeg på det bestemteste opfordre til, at man lader være med at valfarte i flok ud for at afprøve det nye værktøj!”

Kunstguiden findes på www.assens.dk/kunstguide. Den kan bruges på både computer, tablet og mobiltelefon.

Yderligere oplysninger:

  • Pauline Dagmar Christensen, formand for Assens Kunstråd, telefon 25 53 33 19
  • Finn Brunse, formand for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur, telefon 25 23 29 02
  • Katrine West, kulturkonsulent, Assens Kommune, telefon 64 74 64 59