icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Nu kan jobsøgende igen møde op til mini-jobmesse og finde et match

Sidste gang mødte omkring 250 borgere op til mini-jobmesse på jobcentret i Glamsbjerg, og samtlige virksomheder gik hjem fra messen med aftaler med mulige kandidater. Nu er mini-jobmessen tilbage, og torsdag den 28. marts står 12 lokale virksomheder med aktuelle jobåbninger klar.

Blandt de deltagende virksomheder er Myllerup Entreprenør, der hører hjemme i Assens. Ejer og administrerende direktør Ole West Hansen står aktuelt og mangler både faglært og ufaglært arbejdskraft til bl.a. jord- og betonarbejde.

- Vi håber selvfølgelig på, at der dukker én eller flere egnede kandidater op til messen. Det kniber nemlig med at få folk. Vi deltager i mini-jobmessen, for vi vil meget gerne aftage arbejdskraft lokalt og via jobcentret, hvis det er muligt, så vi også er med til at tage ansvar for at få folk i beskæftigelse, fortæller han. 

Stort arbejde går forud

Forud for mini-jobmessen har virksomhedsambassadørerne fra Jobcenter Assens talt med en række virksomheder om deres behov for arbejdskraft. Derefter har de gennemgået kartoteket med ledige borgere. Efterfølgende er der sendt invitationer ud til ledige, der kan være et match for virksomhederne.

Virksomhedsambassadør i Jobcenter Assens og én af initiativtagerne til tiltaget Anja Madsen forklarer, at det faktisk ikke er tilfældigt, at jobmessen ”kun” er en mini-jobmesse;

- Fælles for jobmesser er, at de ofte er meget store med hundredevis af deltagere. Det betyder selvfølgelig, at virksomhederne møder mange folk, men ikke nødvendigvis de rette til deres behov, forklarer hun og fortæller, hvordan hun oplevede den første mini-jobmesse.

- Vi blev blæst helt bagover sidste gang, fordi der kom så mange. Det havde vi slet ikke turdet håbe på. Vi har fået så mange positive tilkendegivelser fra de borgere og virksomheder, der deltog. Samtlige virksomheder fik lavet aftaler med kandidater, flere er gået i lære, og en virksomhed har faktisk fået tre ledige i gang hos sig, fortæller Anja Madsen.

Udover virksomhederne, så er jobcentrets uddannelsesafdeling også repræsenteret med en stand denne gang, fordi der er stort fokus på at opkvalificere ledige. Desuden er jobcentrets medarbejdere klar til at tale med jobsøgerne og give fifs til ansøgninger, CV’er og gennemgå øvrige ledige jobs.

En god måde at opnå match mellem ledige og virksomheder

Udvalgsformanden for beskæftigelse, erhverv og kultur i Assens Kommune Finn Brunse kiggede selv forbi sidste gang, og han er glad for, at messen nu gentages.

- Det har jo vist sig at være en rigtig god måde at matche virksomheder, der aktuelt står og mangler arbejdskraft med kvalificerede ledige. Vi – både virksomheder og kommunen – har en fælles interesse i at flere kommer i beskæftigelse, siger han.

Mini-jobmessen finder sted torsdag den 28. marts kl. 9-12 på Jobcenter Assens, Nørregade 42 i Glamsbjerg.
Alle er velkommen til messen – også borgere, der ikke har fået en invitation.

 

Følgende virksomheder deltager på dagen:

PA-Service
Myllerup Entreprenør
Havnegrillen Assens
Schmidts Radio A/S
Norwork ApS
KS Multiservice
Vognmand Bruun & Nielsen A/S
Bergholdt Busser A/S
Halsted Maskinstation 
Rema1000 Assens
Rema1000 Ejbygade
Vestfyns Undervogns Center ApS