icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Nu kan Assens Kommune afprøve og videreudvikle Kyst- og Lystfiskercenter

På finansloven 2018 blev der afsat 32 millioner kroner til den nationale strategi for kyst og lystfiskeri, og Assens Kommune blev valgt som den ansvarlige kommune for at føre den ud i virkeligheden.

I den forbindelse skal kommunen blandt andet etablere et oplevelsescenter omkring lystfiskeri og den danske vandnatur. Assens Kommune har indsamlet ideer til centerets indhold og profil.

Pengene skal gå til en markedsundersøgelse

Nu skal ideerne trykprøves og videreudvikles, ligesom der skal laves en markedsundersøgelse, som skal afdække, hvor mange danskere og turister, der kunne have interesse i at bruge og besøge centeret.

Undersøgelsen gennemføres i foråret 2021 og med inddragelse af eksterne eksperter omkring attraktionsudvikling.

Undersøgelse skal afdække, hvor stort centeret skal være

Realdania støtter projektet med 160.000 kroner ud af et samlet budget på 320.000 kroner. Pengene skal bruges til at lave en markedsundersøgelse, som skal afdække, hvor mange danskere og turister, der kunne have interesse i at bruge og besøge centeret.

Når resultatet af forprojektet er klart, skal der efterfølgende skabes klarhed over, hvorvidt fonde ønsker at indgå i et samarbejde om centerets realisering. Først derefter kan Assens byråd beslutte, hvor stort centeret skal være.

Kontaktpersoner

  • Dan Gørtz, formand for Miljø, Teknik og Plan – 21 70 95 42
  • Martin Albertsen, direktør for By, Land og Kultur – 23 43 90 15
  • Arne Kvist Rønnest, Projektchef – 29 61 96 16