icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Nu er der sheltere hele vejen rundt om Fyn

Med projektet ’Blå Støttepunkter – Sheltere rundt om Fyn’ er der nu mulighed for at overnatte i moderne sheltere ved kysten hele vejen rundt om Fyn og i Det Sydfynske Øhav.

Den fynske natur er noget for sig. Og nu er der endnu bedre mulighed for at nyde både den blå og den grønne natur på nærmeste hold i moderne sheltere hele vejen rundt om Fyn og i Det Sydfynske Øhav.

Med projektet ’Blå Støttepunkter – sheltere rundt om Fyn’ har de fem fynske kommuner Assens, Middelfart, Nordfyns, Kerteminde og Nyborg nemlig skabt hele 19 nye shelterpladser med næsten 50 sheltere langs deres kyster. Disse pladser supplerer de tilsvarende 17 kystnære Blå Støttepunkter med sheltere, som de øvrige fire fynske kommuner, Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Ærø og Langeland åbnede i 2015. Dermed er der nu shelterpladser med nye modernes sheltere jævnt fordelt hele vejen rundt langs kysterne af Fyn og det Sydfynske Øhav.

Nu er det tid til at indvie projektet med de seneste sheltere og pladser. Det handler om seks pladser i Assens Kommune, fem pladser i Middelfart Kommune, to pladser i Nordfyns Kommune, to pladser i Kerteminde Kommune og fire pladser i Nyborg Kommune.

Det hele foregår:

Mandag den 22. juni kl. 14-15
Kølstrup (nye) shelterplads
Kølstrup Bygade 1
5300 Kerteminde

Der vil blandt andet være taler fra borgmestrene fra de involverede kommuner, Den Lokale Aktionsgruppe (LAG), Friluftsrådet og Nordea-Fonden.

Flere muligheder for at nyde naturen

Direktøren for Udvikling Assens, Kristine Lawaetz Lyngbo, er styregruppeformand for projektet ’Blå Støttepunkter – Sheltere rundt om Fyn’, og hun har glædet sig til projektets indvielse.

- ’Det er jo et projekt, de fem kommuner begyndte allerede i 2017, og som vi først afslutter i 2021, så det har været længe undervejs. Når vi er færdige, står vi til gengæld, sammen med de eksisterende sydfynske pladser, med rigtig mange fantastiske muligheder for at nyde vores natur rundt omkring den fynske kyst og i Øhavet – både for inkarnerede friluftsentusiaster, der er vant til at overnatte i det fri, men i særdeleshed også for dem, der ikke er, og som endnu har deres første shelterovernatning til gode’, siger hun.