icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Københavnerfamilie faldt for landsbyidyl i Gummerup

Gode naboer og natur så langt øjet rækker. Anne Kirstine Qvist Sanggaard, Rasmus Dons og datteren Nena har byttet København ud med Gummerup, hvor de er blevet taget imod med åbne arme.

”Ligger Nenas regnjakke mon i en af flyttekasserne?” spørger Anne Kirstine, også kaldet AK, sin mand, da de er på vej ud i hallen for at fodre familiens 12 nyeste medlemmer. Familien bestående af AK, Rasmus, datteren Nena og katten Bisse er nu udvidet med 12 får, som fulgte med det nye hjem i Gummerup.

I starten af april byttede familien den lille københavner-lejlighed ud med åbne vidder på Vestfyn. I stedet for 76 kvadratmeter på 2. sal i midten af København har de nu 6,5 hektar charmerende landbrugsejendom med udsigt over markerne i Gummerup.

- Det kan helt sikkert blive vores drømmehus. Det kræver noget knofedt, for der skal laves en masse. Men med vores gåpåmod skal det nok lykkes, fortæller Rasmus.

Klar til at skrive under

Det var især husets åbne planløsning og pladsen til at boltre sig ude og inde, familien fra København faldt for, da de ved et tilfælde tog på husjagt i Gummerup.

- Der kom en aflysning på en fremvisning, vi skulle have været ude til. Selvom vi egenglig var på jagt efter mere jord og et hus tættere på motorvejen, så den her ejendom spændende ud, siger Rasmus.

Da familien var blevet vist rundt, var der dog ingen tvivl.

- Vi var overvældede! Vi kiggede på hinanden og var helt klar til at skrive under, siger AK.

Det nye hjems placering gør det muligt for AK at arbejde ved Fødevarestyrelsen i Vejen i Jylland, mens Rasmus som selvstændig har mulighed for at tage til Sjælland, når han ikke arbejder hjemmefra.

Plads til at vokse

Da husets tidligere ejere skulle sige farvel til naboerne gennem mange år, var AK, Rasmus og Nena inviteret med.

- Det var en slags farvel-og-goddag-fest, og det var en supergod oplevelse at møde alle naboerne, fortæller AK.

Vi var spændte på, hvor nemt det ville være at komme i kontakt med naboerne, når vi kom som en flok københavnersnuder. Men vi er blevet taget rigtig godt imod – faktisk bedre end jeg havde håbet, og der bliver vinket, når vi kører forbi, tilføjer Rasmus.

Nena har netop haft en god start i børnehaven ’Huset’ i Gummerup. Begejstret viser hun sin nye cykel frem og fortæller, at hun glæder sig til at cykle i skole, når hun bliver ældre. Men hun har også glædet sig meget til at få sit eget værelse, fortæller Rasmus.

Og så er der endda plads til, at Nena i fremtiden kan blive storesøster.