icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Kick off for 100 oplevelser i vandnaturen i Assens Kommune

Slå et smut forbi Midtermolen og Det Røde Pakhus på Assens Havn torsdag den 12. maj og oplev kysten gennem en række aktiviteter for børnefamilien, lystfiskeren og sågar det gastronomisk interesserede par på havnetur. Her skyder Kyst- og Lystfiskercenteret nemlig sommerens store aktivitetsprogram i gang med åbningseventet ”Oplev Kysten ved Det Røde Pakhus”.

Der bliver mulighed for at fiske efter de finurlige hornfisk fra molen, og det er ikke nødvendigt at tænke på grejet. Der står nemlig 30 fiskesæt klar på molen og flere friske fiskeguides, der er klar med tips og tricks. Du kan ligeledes komme forbi og snacke hos Jens fra Havsmag, der står klar med interessante kyst- og fiskeanretninger. For børnene, bliver der mulighed for, at grave og si ægte rav blandt sand, små sten og blæretang i vores ravkammer a la guldgravning i Legoland.

Assens Kommunes fantastiske naturvejleder Christian Heller tager børnene med til ”Jagten på tangsprællen”, der er en lille mystisk, slange-lignende fisk, der lever på Assens kyst. Dette foregår på kysten nord for havnen, hvor der også fanges andre vanddyr, der tages med tilbage til Midtermolen i karet og nærstuderes. Mødested er ved Det Røde Pakhus.

Senere på aftenen bliver der mulighed for at deltage eller se på sjove fiskekajak-konkurrencer i havnebassinet langs med Midtermolen.

Alle er velkomne til åbningseventet, og der er ingen tilmelding til aktiviteterne.

”Oplev Kysten” er en vigtig milepæl

Søren Thomsen, udvalgsformand for Medborgerskab, Kultur og Beskæftigelse glæder sig over, at ”Oplev Kysten ved Det Røde Pakhus” nu skydes i gang:

”Med den meget brede vifte af alsidige vandaktiviteter og oplevelser over og under vandoverfladen, ser vi nu de første meget synlige og konkrete tegn på, at Kyst- og Lystfiskercenteret nu for alvor tager form. Dette også set i lyset af, at Byrådet i sidste uge vedtog at afsætte 15 mio. kr. for at kunne forberede ansøgninger til fonde i forbindelse med finansieringen af Kyst- og Lystfiskercenteret. Med ”Oplev Kystens” mange aktiviteter, viser vi Assens Kommune som en central spiller i at formidle, hvilke muligheder og oplevelser vores vandnatur rummer. Vi håber derfor, at rigtig mange af vores borgere, men også gæster og turister udefra, får lyst til at deltage i én eller fra af aktiviteterne hen over sommeren.”

Projektchef Arne Kvist Rønnest supplerer:

”Det er en vigtig milepæl i etableringen af Kyst- og Lystfiskercenteret, vi har nået, med lanceringen af ”Oplev Kystens” 100 aktiviteter hen over sommeren og frem til september 2023, og vi glæder os til at give kommunens borgere og byens gæster en ny oplevelse af Lillebælt kysterne.”

Her finder åbningseventet ”Oplev Kysten ved Det Røde Pakhus” sted

På Midtermolen ved Det Røde Pakhus, Nordre Havnevej 18, 5610

Assens Pejlemærke: Gå efter de blå beach flags.

Program:

 • 16.00: Arrangementet begynder
 • 16.00: Hornfiskeri fra Midtermolen
 • 16.30: Grav efter rav
 • 17.00: Havsmag – Kyst- og fiskeanretninger
 • 18.00: Jagten på tangsprællen - Krible krable
 • 19.30: Fiskekajak-kastekonkurrence
 • 21.00: Godnat

På hjemmesiden www.oplevkysten.dk kan aktivitetsprogrammet ”Oplev Kysten” ses for hele sommeren 22. I et samarbejde med VisitAssens, danner hjemmesiden grundlag for booking af de mange vandnatursaktiviteter.

Yderligere oplysninger Søren Thomsen, formand for Medborgerskab-, Kultur- og Beskæftigelsesudvalget, tlf. 2243 5882 eller Arne Kvist Rønnest, projektchef for Kyst og Lystfiskercenteret, tlf. 2961 9616.

Fakta

 • Hen over sommeren og frem til september 2023 får borgere og besøgende i Assens Kommune mulighed for at opleve og deltage i omkring 100 aktiviteter, der tager udgangspunkt i vandnaturen, planterne og livet over og under havfladen ved den vestfynske kyst.
 • Hovedparten af aktiviteterne udgår fra Det Røde Pakhus på Midtermolen i Assens Havn.
 • Assens Kommune, Udvikling Assens og Assens Molelaug samarbejder om at udvikle og gennemføre de 100 ”Oplev Kysten ved Det Røde Pakhus” aktiviteter.
 • Aktiviteterne er en del af det kommende nationale Kyst- og Lystfiskercenter, der skal placeres på Assens Havn.