icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Kampagne skal få flere til at flytte til Haarby

I en ny bosætningskampagne zoomer Assens Kommune i de kommende uger ind på Haarby og alle de gode grunde, der er til at flytte til byen. Det sker i et tæt samarbejde med Haarby Lokalråd, der også lægger en masse frivillige kræfter i kampagnen.

Haarby skal sætte sig i potentielle tilflytteres bevidsthed, så det er det første sted, de kigger på, hvis de overvejer at rykke teltpælene op.
Det er målet med bosætningskampagnen.

- Vi oplever i øjeblikket en fremgang i tilflytningen til kommunen – vi har faktisk haft den største befolkningsfremgang nogensinde her i april. Den udvikling hilser vi naturligvis meget velkommen, og vi skubber gerne lidt på. Med vores to årlige bosætningskampagner, hvor vi sætter fokus på en by og dens nærområde, udbreder vi kendskabet til lokalsamfundene i kommunen og alle de styrker, de hver især har, siger borgmester Søren Steen Andersen og supplerer;

- Vi har oplevet øget efterspørgsel efter grundene i Aarup og Vissenbjerg siden sidste års kampagner. Nu zoomer vi ind på Haarby. På Filippavænget har vi byggeklare grunde til salg. Mange har allerede bygget deres drømmehus på vænget, så der er grundlag for gode vejfester og venskaber, siger borgmesteren.

Frivillige kræfter arbejder også for bosætning i Haarby

Kampagnen er blevet til i et tæt samarbejde med Haarby Lokalråd, der siden det blev stiftet har arbejdet målrettet på at styrke bosætningen i området. Det sker i samarbejde med erhvervsliv, foreninger, Assens Kommune og selvfølgelig borgere, der bidrager på hver deres måde. Bare inden for de seneste år er både skole og svømmehal blevet renoveret, der er åbnet helt nye haller, og i 2014 åbnede den integrerede børnehave og vuggestue.

- I lokalrådet forsøger vi at ryste posen og tænke anderledes, når vi skal promovere Haarby. Med Haarby360.dk inviterer vi borgere og interesserede ind i byen for at bese institutioner, faciliteter og den omkringliggende natur. Det kan de gøre på nettet hjemme i sofaen. Projektet, der også er støttet af Assens Kommune, er bare ét blandt mange. Vi håber selvfølgelig, at endnu flere får øjnene op for vores dejlige by med den aktuelle kampagne, siger formand for Haarby Lokalråd Henrik Taaning.

Ideel base for børnefamilier

Film, annoncer, flyers og plakater på udvalgte steder og opslag på facebook skal åbne folks øjne for Haarby, og der er særligt fokus på lokalsamfundet som en ideel base for børnefamilier. Den centrale placering gør, at Haarby er i pendlerafstand til det meste af Fyn og Trekantområdet.

Borgmesteren peger da også på mange andre grunde til at vælge Haarby.

Den brede vifte af pasnings- og fritidsmuligheder, fokus på den gode overgang, og Haarby Skole, der har særligt fokus på idræt og bevægelse.
Haarbys beliggenhed i naturskønne omgivelser betyder, at der er masser af udflugtsmål i nærområdet, og hvis man er til aktivt udeliv er der mountainbikebane og masser af stisystemer til en gå- eller løbetur.
Handels- og kulturlivet tæller bl.a. dagligvare- og specialbutikker, Haarby Bio og en teaterforening, og den er ret stor taget byens størrelse i betragtning.
I Haarby Hallerne har den nyrenoverede svømmehal netop slået dørene op for vandhundene, og masser af foreninger og et fitnesscenter har også hjemme i hallerne.

Lokalrådsformand Henrik Taaning glæder sig til at vise byen frem.

- Vi er glade for samarbejdet med Assens Kommune om den forestående kampagne. Der er kommet nogle rigtigt gode og sigende film ud af samarbejdet, som afspejler mulighederne for familieliv i Haarby. Med fokus på både skole, friluftsmuligheder og familieliv viser de det, vi selv ønsker at slå et slag for. Vi er helt klar til at byde tilflyttere velkommen, slutter han.


Læs mere om Haarby på Assens Kommunes hjemmeside: www.assens.dk/haarby


For yderligere information kontakt:

  • Søren Steen Andersen, borgmester, Assens Kommune, 29 37 90 65.
  • Henrik Taaning, formand, Haarby Lokalråd, 50 56 65 05.