Afbrændingsforbud

Beredskab Fyn har d. 2.7. forlænget afbrændningsforbuddet.

Forbuddet er gældende indtil Beredskab Fyn ophæver dette.

Se, hvad du skal være særlig opmærksom på:
icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Jobcenter åbner dørene for nye tilbud til alle borgere i Assens Kommune

På Jobcenteret Assens-Glamsbjerg har medarbejderne lagt hovederne i blød for at finde ud af, hvordan de bedst muligt kan hjælpe folk, når de kommer til dem som jobsøgende. Det er der kommet ni nye borgertilbud ud af i form af workshops og kurser, som gør op med de traditionelle jobsøgningskurser. Tilbuddene trådte i kraft 1. oktober.

De nye tilbud henvender sig ikke kun til de ledige, der er tilknyttet jobcenteret, men til alle i kommunen som har brug for sparring. Det kan for eksempel være, at man har behov for vejledning i forbindelse med et brancheskift, træning i at skrive en ansøgning eller gerne vil have genopfrisket, hvordan man forbereder sig til en jobsamtale.

- De nye tilbud er resultatet af en intens arbejdsproces i afdelingen, hvor vi har arbejdet på at udvikle lige præcis de jobrettede indsatser, som vi mener, der er behov for ud fra vores daglige borger- og virksomhedskontakter. Det synes vi, at der er kommet et super godt resultat ud af, fortæller Anders Barkholdt, Afdelingsleder ved Job- og Virksomhedsservice.

Et ønske om at skabe endnu bedre resultater

I forbindelse med de nye indsatsstrategier, har Jobcenteret Assens-Glamsbjerg fået mulighed for at tilbyde nye, konkrete indsatser til de ledige jobklare borgere som supplement til de individuelle samtaler med borgerne. Det betyder, at ud af de i alt 12 workshops og kurser, der tilbydes, er ni af dem helt nye. Der er blandt andet tale om ”Coaching”, hvor fokusset er på at håndtere udfordringerne i en jobsøgning, ”LinkedIn for Jobsøgende”, hvor der er fokus på, hvordan man bedst muligt bruger LinkedIn i sin jobsøgning, samt ”Jobsamtalen Akutkorps”, hvor man har mulighed for at få personlig sparring på en kommende jobsamtale.

Det går allerede godt på Jobcenteret Assens-Glamsbjerg med at få de ledige i arbejde, der er dog et ønske om, at disse nye tiltag vil skabe endnu bedre resultater gennem en endnu mere målrettet indsats. Håbet er ikke kun at se positive resultater i form af ledige i job, men også i form af borgerevalueringer fra de borgere, der vil benytte sig af de nye tilbud. Derudover vil de nye tilbud også fungere godt i samspil med den allerede eksisterende Jobstafet. Jobstafetten er et tilbud, som er delt op i tre dele, CV, Ansøgning og Se nye muligheder, og som hjælper jobsøgende videre i deres jobjagt.

- Vi har stadig vores hovedfokus på vores centrale jobsøgningsværksted, Jobstafetten, men nu kan vi altså supplere dette med nye indsatser. Jobsøgning kan være svært for alle, uanset om man er ledig eller ønsker at søge noget nyt, og det håber vi at kunne blive endnu bedre til at hjælpe med gennem vores nye workshops og kurser, afslutter Anders Barkholdt.

Yderligere oplysninger:

Anders Barkholdt, Afdelingsleder, Job- og Virksomhedsservice, tlf.: 6474 7004 / 2946 0319

Fakta:

  • Der bliver i alt tilbudt ni nye workshops og kurser: Ansøgning, coaching, CV, joblog og selvbook, jobsamtalen – akutkorps, jobsamtalen, jobsøgningsstrategier, LinkedIn og uddannelsesmuligheder. Læs mere om tilbuddene på Jobcenteret Assens-Glamsbjergs hjemmeside http://www.jobcenterassens.dk/borger/
  • Jobcenter Assens og Job- og Kompetencecentret blev pr. 1. september 2017 det nye samlede Jobcenter Assens. Der er alene tale om en ændring i organisationen, således at de to grupper medarbejdere flytter sammen geografisk for at gøre samarbejdet endnu tættere, end det allerede er.