icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Grønt lys til nye familie- og seniorboliger samt friplejehjem i Tommerup Stationsby

Miljø, Teknik og Plan-udvalget i Assens Kommune har på deres møde her i formiddag netop nikket ja til, at der sættes lokalplansarbejde i gang, som gør det muligt at opføre nye familie- og seniorboliger samt et friplejehjem i Tommerup St.

Udvalget Miljø, Teknik og Plan har givet grønt lys til en privat investor, der ønsker at opføre 74 nye, blandede boliger til familier og seniorer samt et friplejehjem med 48 plejeboliger i Tommerup St.

Gruppen bag projektet består af Tom M. Pedersen, der er civilingeniør, Jim Holse, entreprenør og udvikler, Jens Blomgren-Hansen fra advokatvirksomheden Kromann Reumert samt investor Martin Bundgaard. Sammen vil de danne selskabet Pleje- og Seniorboliger A/S, der skal opføre boligerne.

- Vi købte grunden fredag 31. januar, og hvis alt går efter planen, og lokalplanen godkendes til oktober 2020, håber vi som det første at kunne have friplejehjemmet færdigt i slutningen af 2021, fortæller civilingeniør Tom M. Pedersen, der er meget tilfreds med processen og samarbejdet med kommunen.

Hilser private investorer velkommen

I oktober 2016 besluttede Assens Byråd, at industriområdet ved Buchwaldsvej og Smedevej i Tommerup St. skulle fornys. Hvis de nye boliger opføres i fuldt omfang, vil det lykkes at omdanne over 50% af området, og det er glædeligt, mener borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen.

- Vi hilser de private investorer velkommen! Det er dejligt, at de vil opføre attraktive boliger, som ligger centralt og i et godt nærmiljø med gode faciliteter og tæt på stationen og motorvejen, siger borgmester Søren Steen Andersen.

Kvalitetsbyggeri på central beliggenhed

Planen er, at der skal opføres kvalitetsbyggeri med en kombination af familie-, senior- og et friplejehjem i et godt nærmiljø tæt på skole, indkøbsmuligheder og stationen.

- Vi valgte grunden i Tommerup Stationsby, fordi den ligger rigtig godt. Den ligger tæt på byens butikker, svømmehal, bibliotek, skoven, og ikke mindst stationen. Hvis du skal til Odense C, tager det 10 minutter med toget, og der er heller ikke langt til motorvejen, hvis du er i bil, forklarer Tom M. Pedersen.

- Kommunen havde i forvejen lavet et stort forarbejde, og det gjorde det lettere at gå ind i projektet, når der lå en strukturplan klar for området, tilføjer han.

Familieboligerne vil være 95-100 kvadratmeter store og med 3 eller 4 værelser. Seniorboligerne bliver 80-85 kvadratmeter, og de fleste vil være med 3 værelser. Dertil vil der blive lavet en vinterstue samt altan. Friplejehjemmet vil indeholde 48 plejeboliger, med 800-1000 kvadratmeter fællesareal til beboerne, herunder med plads til en café i stuen. Plejeboligerne vil kunne søges af borgere i og uden for kommunen.

Planprocessen forventes at være endeligt vedtaget i oktober 2020.

For flere oplysninger kontakt:

Civilingeniør Tom M. Pedersen, 4056 9888, mail: tmp@civilingtmp.dk

Søren Steen Andersen, borgmester i Assens Kommune, 2937 9065, mail: ssand@assens.dk

For flere faktaoplysninger: Birgitte Lind-Thomsen Hjerrild, afdelingsleder Plan og Kultur – Team Plan, 6474 6478, blthj@assens.dk