icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

FTZ flytter hovedsæde til nyudlagt erhvervsareal i Assens Kommune

Det bliver virksomheden FTZ, der fremover får hovedsæde og distributionscenter på en del af det største nyudlagte erhvervsareal i Assens Kommunes historie. Virksomheden, der er leverandør af reservedele, værktøj, dæk og forbrugsvarer til professionelle værksteder, har købt 23,6 ha jord ved Rørup, der grænser lige op til motorvej E20.

Sven Kristensen, CEO hos FTZ Sven Kristensen, CEO hos FTZ

FTZ samler her centrallager, regionallager og administration samt FTZ Akademi. I Rørup bygger virksomheden et nyt, moderne og bæredygtigt hovedsæde med et højteknologisk centrallager og distributionscenter, der vil stå klart i 2024.

Borgmester Søren Steen Andersen ser frem til, at FTZ samler sit hovedsæde i Assens Kommune:

"Jeg glæder mig til og ser frem til at byde FTZ velkommen til vores kommune. FTZ er en af de største leverandører på markedet af autodele, og beslutningen om at samle og placere deres hovedsæde og distributionscenter hos os har naturligvis stor betydning. Virksomheden bliver en af de største i kommunen og tilfører flere arbejdspladser, ligesom det gavner vores ambition om at skabe mere vækst og udvikling i kommunen.”

Godt samarbejde

Søren Steen Andersen fremhæver ligeledes den gode dialog og samarbejde, der har været hele vejen igennem med FTZ i forbindelse med deres køb af arealet:
”Vi har altid en god, fortrolig og tillidsfuld dialog med nye virksomheder. Det har vi i sagens natur også haft med FTZ - og det er godt, at virksomheden nu kan offentliggøre, hvem de er.”

Sven Kristensen, CEO hos FTZ, siger om baggrunden for købet af arealet i Rørup:

”Vi ser et stort potentiale i at effektivisere vores lager- og distributionsprocesser samt at styrke vores arbejdsmiljø ved at samle viden, kompetencer og medarbejdere på tværs af afdelinger på én lokation. I dag er centrallager, regionallager og administration samt FTZ Akademi fordelt på seks lokationer i Odense, og vi er ganske enkelt vokset ud af vores rammer. Ved at samle alle afdelinger kommer vores mange medarbejdere tættere på vores kerneforretning. Hver medarbejder vil rent faktisk kunne se det nye centrallager og distributionscenter fra deres arbejdsplads.”

Byggeriet af FTZ’s nye domicil starter op i løbet af 2022. Assens Kommune har desuden købt 22,5 ha jord, som støder op til FTZ’s areal. Kommunens areal skal senere udbydes som erhvervsareal til andre virksomheder, der ønsker at etablere sig motorvejsnært, og hvor der er en god infrastruktur.

Assens Kommune forventer, at kommunens del af arealet kan blive udbudt til salg i 2022/2023.

Fakta om FTZ

  • Danmarks største partner og leverandør til den professionelle autobranche.
  • Leverer reservedele, værktøj, dæk og forbrugsvarer til de professionelle værksteder.
  • 50 afdelinger fordelt i Danmark, Færøerne og Grønland.
  • Beskæftiger godt 1100 medarbejdere. 370 varebiler distribuerer varer op til ti gange dagligt fem dage i ugen rundt i hele Danmark.
  • Årlig omsætning på 2,5 milliarder.
  • FTZ Akademi tilbyder efteruddannelse og kursusforløb inden for teknik og værkstedsdrift til værksteder. Gennemfører mere end 500 kursus- og uddannelsesdage årligt.
  • Står bag de landsdækkende værkstedskoncepter: AutoMester, AutoMester E+, CarPeople, Din Bilpartner, Hella Service Partner, DriveClever, 100% Autotjek, nosign, CarNetwork, Karosseri og Skadecenter, Bosch Car Service (i samarbejde med Bosch Danmark).