icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Fortæl, hvor meget du bevæger dig og vind 10.000 kroner

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter nu fokus på vores bevægelsesvaner for Assens Kommune.

For mange er cykelturen hjem fra arbejde eller gåturen med hunden en naturlig del af hverdagen. Se bare Trunderup Skov ved Haarby på en solrig efterårsdag: Der er rigtig mange, der går ture, løber eller kører mountainbike.

Nogle bevæger sig for sundhedens skyld, andre for velværets eller for det sociale samvær, der følger med, fx hvis man går til fodbold, gymnastik eller fitness. Men der er også mange, der ikke bevæger kroppen ret meget.

Nu vil forskere på Syddansk Universitet i samarbejde med Assens Kommune undersøge, hvor meget vi bevæger os, og hvad der motiverer os til at komme ud over dørtrinnet. Den viden er nemlig forudsætningen for, at flere kan få et mere aktivt liv.

Derfor får ca. hver tiende voksen over 15 år i Assens Kommune nu et spørgeskema i deres e-Boks fra projektet ’Danmark i Bevægelse’. Er du en af de heldige, der får skemaet tilsendt, kan du vinde 10.000 kr. skattefrit, hvis du svarer.

- I Assens Kommune har vi et ønske om at forbedre vores fysiske og mentale sundhed, og her spiller bevægelse en vigtig rolle. Spørgeskemaet vil give os en vigtig viden om de bevægelsesvaner, vi har i vores kommune. Hvorfor der er nogen, som bevæger sig meget og andre begrænset. Jeg håber derfor, at så mange som muligt vil give sig tiden til at svare på skemaet. Så har vi nemlig et godt grundlag i arbejdet med, hvordan vi kan udvikle og skabe endnu bedre betingelser og tilbud for borgerne, fortæller Mogens Mulle Johansen, formand for Uddannelse, Børn og Familie.

Vil vise potentialet: Flere kan være aktive

Danmark i Bevægelse er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til ca. 400.000 borgere over hele landet.

Undersøgelsen kobler oplysninger om bevægelsesvaner, adfærd og motiver sammen med data om de muligheder for fysisk aktivitet, der findes i hver enkelt kommune, fx cykelstier, idrætsanlæg og grønne områder. På den måde opstår der et Danmarkskort over potentialet for at få flere i gang med at være mere fysisk aktive.

Forskningsprojektet bliver dermed et værdifuldt værktøj til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser i hver enkelt kommune, når der skal skabes et Danmark i Bevægelse. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

Fysisk aktivitet er for mange forbundet med glæde og samvær med andre, mens det for andre er en naturlig del af den daglige transport og arbejdet. Alt sammen med en positiv virkning på den fysiske og mentale sundhed.

Fakta

Danmark i Bevægelse

Danmark i Bevægelse er den hidtil største nationale måling af vores bevægelsesvaner. 400.000 voksne danskere modtager spørgeskemaet i deres e-Boks.

Hver kommune modtager en opgørelse over potentialet til at få flere i gang med fysisk aktivitet i netop deres område.

Projektet løber fra 2019-22 og udføres af Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, med professor Bjarne Ibsen i spidsen. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

www.danmarkibevægelse.dk

Yderligere information om projektet

  • Bjarne Ibsen, professor, Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. Tlf. 2728 9904. Mail: bibsen@health.sdu.dk.
  • Jens Høyer-Kruse, adjunkt, Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. Tlf. 2135 6136. Mail: jhkruse@health.sdu.dk

Yderligere information fra Assens Kommune

  • Formand for Uddannelse, Børn og Familie, Mogens Mulle Johansen. Tlf: 29 37 90 58

Pressemateriale: