icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Flere kvikteststeder på vej i Assens Kommune

Borgerne i Assens Kommune får nu mulighed for at få foretaget en kviktest for COVID-19 flere steder i kommunen.

- - -

OBS: Denne nyhed er forældet. 

- - - 

 

Det sker som led i en aftale med Region Syddanmark, som kommunen netop har indgået. Målet er at understøtte Regeringens teststrategi, der skal sikre, at borgerne har mulighed for at blive testet regelmæssigt.

Aftalen kommer i kølvandet på, at Falck den 31. januar lukker deres kvikteststeder rundt om i landet, herunder teststedet ved Billeskov i Aarup. Fremadrettet varetager Carelink opgaven med at kvikteste i Assens Kommune.

Assens Kommunes intention er, at der fremover skal etableres fem faste kvikteststeder fordelt på hhv. Assens, Haarby, Tommerup, Vissenbjerg og Aarup. Ligeledes at de respektive steder på skift kan holde åbent én fast dag om ugen, hvor borgere og ansatte på kommunens virksomheder får mulighed for at blive testet. Borgmester Søren Steen Andersen glæder sig over aftalen med Regionen:

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi igennem den sidste uge har arbejde intensivt med at få fundet en holdbar løsning i forhold til mulighederne for test, nu hvor testcenteret ved Billeskov lukker ned. Vores mange produktionsvirksomheder i kommunen har behov for at kunne holde produktionen i gang og har derfor brug for en smidig og nem måde at få testet ansatte på i deres nærområde. Ligeledes er det en stor fordel for vores borgere, hvis de også har nem adgang til at blive testet. Derfor er det glædeligt, at der nu arbejdes hen imod en løsning omkring en række faste teststeder fordelt rundt om i kommunen.”

Assens Kommune arbejder lige nu intensivt med at få de endelige aftaler på plads omkring de enkelte test-lokationer, åbningstider m.v. Forventningen er, at teststederne formentlig vil kunne åbne i løbet af næste uge eller i uge seks. Kvikteststederne bliver et supplement til tilbuddet om PCR-test i Aktivcenteret i Glamsbjerg, der åbner op på mandag, den 1. februar. Her får borgere og ansatte i virksomhederne hver mandag mulighed for at få foretaget en PCR-test.

Fakta om test i kommunen

  • Både borgere og virksomhedernes ansatte har mulighed for at benytte Carelinks kvik-testcenter. Ligeledes er en række af kommunens ansatte, som led i den nationale teststrategi, omfattet af tilbud om ugentlige kviktest. Det gælder fx medarbejdere på socialområdet, dagtilbud, sundhedsplejen m.v. Disse medarbejdergrupper vil også blive testet i Carelinks kvik-testcentre. Den samlede testkapacitet bliver på ca. 425 test på daglig basis.
  • Fyn har fire PCR-testcentre, der er åbent alle ugens dage i hhv. Odense og Svendborg. Desuden åbner der lørdag den 30. januar tilsvarende centre i Middelfart og Nyborg.
    De øvrige fynske kommuner har indgået aftale med Region Syddanmark om et lokalt tilbud om en fast testdag. Fra på mandag, den 1. februar – og hver mandag fremover - får borgerne mulighed for at blive PCR-testet i Aktivcenteret i Glamsbjerg.
  • Virksomheder af en vis størrelse har også mulighed for at henvende sig direkte til Region Syddanmark med henblik på at få en testbil direkte ud til virksomheden, der kan foretage enten kviktest eller PCR-test.

Yderligere oplysninger

Borgmester Søren Steen Andersen, tlf. 29 37 90 65 eller Michael Bjørn, direktør for Social og Sundhed, tlf. 64 74 71 61