icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Flemløse-Voldtofte er Årets landsby 2019 i Assens Kommune

Det bliver landsbysamfundet Flemløse-Voldtofte, der løber med titlen og æren som Årets landsby 2019 i Assens Kommune.

Dét har Økonomiudvalget besluttet efter indstilling fra bestyrelsen i Landdistriktsrådet. Landsbyen er udvalgt i tæt opløb med tre andre landsbyer.

Prisoverrækkelsen finder sted fredag den 20. september i Flemløse-Voldtofte, hvor borgmester Søren Steen Andersen og formanden for Landdistriktsrådet Jens Zimmer Rasmussen overrækker prisen til borgerne i Flemløse-Voldtofte.

Sundhed på dagsordenen

Temaet for Årets landsby har i år været ”Sundhed og Velvære”. Assens Kommune og Landdistriktsrådet har med temaet ønsket at sætte fokus på den brede definition af sundhed. Derfor skulle den vindende landsby både have fokus på reelle sundhedsaktiviteter og tiltag af mere fællesskabsorienterede aktiviteter, herunder integration af tilflyttere til lokalområdet.

Begge dele er Flemløse-Voldtofte, ifølge Søren Steen Andersen, lykkedes med:

”Flemløse-Voldtofte fungerer i dag som ét samlet landsbysamfund, hvilket er meget glædeligt. De mange aktiviteter i lokalsamfundet arrangeres både af frivillige, foreninger, menighedsråd og private erhvervsdrivende. Det vidner om et meget stort sammenhold og borgernes ønske om at involvere sig i lokalsamfundets sammenhængskraft.

Jens Zimmer Rasmussen, formanden for Landdistriktsrådet, er enig:

”Beboerne i Flemløse-Voldtofte har skabt et aktivt fællesskab delvis baseret på gamle traditioner og nye sociale aktiviteter. Listen af aktiviteter og events er lang og rummer muligheder for alle borgeres deltagelse, uanset alder og fysik.

Tilflyttere bydes velkommen

For både Søren Steen Andersen og Jens Zimmer Rasmussen er det et stort plus, at Flemløse-Voldtofte også er aktive på bosætningssiden. Landsbylauget har igennem mange år været en del af landsbyambassadørordningen i Assens Kommune og byder således tilflyttere til lokalsamfundet velkommen ved et besøg og en lille erkendtlighed.

”Det betyder rigtig meget for tilflyttere, at de føler sig velkomne i deres nye by, og her gør Landsbylauget en stor indsats”, siger Jens Zimmer Rasmussen.
Søren Steen Andersen og Jens Zimmer Rasmussen pointerer, at Flemløse-Voldtofte på mange måder har lagt en sund kurs, der kan virke som et godt eksempel og inspirere andre lokalsamfund i Assens Kommune.

Fakta

Det er 11. gang, at Assens Kommune og Landdistriktsrådet kårer Årets landsby i Assens Kommune. Kåringerne startede tilbage i 2009, og sammen med æren følger en kontakt præmie på 10.000 kroner fra Assens Kommune, der skal bruges til landsbyens bedste.

Yderligere oplysninger

  • Borgmester Søren Steen Andersen, tlf. 29 37 90 65, e-mail: ssand@assens.dk
  • Jens Zimmer Rasmussen, formand for Landdistriktsrådet, tlf. 20 12 19 35, e-mail: jzimmer@dadlnet.dk
  • Steen Søgaard, Udviklingskonsulent, tlf. 64 74 73 68/51 37 44 61, e-mail: stspe@assens.dk