icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Fitness i det fri

Musik blæst ud i højtalerne, stepmaskiner og løbebånd er udskiftet med fuglefløjt, træstubbe og grene. I Tommerup er motionen rykket udenfor for de 20 mennesker, der er tilmeldt skovfitness.

Solen kaster sit lys ned over træerne og får bladene til at lyse op. I læ for solens stråler under grønne træer, oplyst af selvlysende blade står ni kvinder og en mand i sportstøj og sportssko klar til at bruge træstubbene som stepmaskiner og jordbunden som yogamåtte. Her bruger de naturen som træningsrum. De styrker armmusklerne med de grene og sten, de finder og springer op ad træstammer, mens de griner. Motionsformen er den samme som i et fitnesscenter, men rammerne og udstyret er noget anderledes.

- Motionen og den friske luft har en positiv indvirkning på psykisk velvære. Det giver et mentalt overskud at være udenfor, siger instruktør Inge Holst, der er ved at uddanne sig til naturtræner, der også har naturen som ramme for fitness.

Under de grønne blade i læ for solens stråler er opvarmningen godt i gang.

Fitness i naturen er for alle, men især folk, der har haft et langt sygdomsforløb, depression eller har angst for at møde nye mennesker får meget gavn af at dyrke skovfitness.
 
- Rent mentalt løfter det enormt meget at være udenfor og være i kontakt med naturen og være i bevægelse. Når man har haft depression eller har angst for at møde nye relationer, kan det være svært at overskue noget. Der kan lyset, den friske luft og det uforpligtende samvær hjælpe, mener Inge Holst.

Lyden af de tørre blade knuses under de 22 kondisko, der er sat i løb dybere ind i skoven. Rester af vand får jorden til at klistre under skoene, og enkelte er ved at skride i mudderet. Inge deler holdet i to og med et stopur styrer hun tiden. I en time skal deltagerne på holdet skiftevis løbe og styrketræne med det, de nu kan finde i skoven. Motivationen er i top, og det er den hver tirsdag, fortæller Inge Holst, der er glad for, at de fleste deltagere møder op, selvom det regner. 

En af dem er Iben Søgaard. Hun har været med på holdet i et par sæsoner, og hun kan klart mærke en forskel på at dyrke motion inde og ude.

- Til skovfitness får jeg lyden af fulgene, lyset og den friske luft. Jeg oplever naturens gang og bruger naturen, som den er. Når vi starter sæsonen er træerne her helt bare, og i dag blomstrer det hele. Det får man ikke i et motionscenter, siger hun.

Skovfitness starter op hvert år efter påske frem til oktober.