icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Fire medarbejdere testet positive for COVID-19 på plejehjem i Assens

Fire medarbejdere er hen over weekenden blevet testet positive for COVID-19 på Plejehjemmet Skelvej i Assens by.

En medarbejder blev i fredags testet positiv, og på den baggrund satte Assens Kommune i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed straks gang i arbejdet med at smitteopspore. Ansatte og beboere på plejehjemmet er derfor blevet testet i weekenden, og på den baggrund er yderligere tre medarbejdere nu konstateret positive med COVID-19.

Skelvej huser 21 demente beboere. Der er ikke nogen beboere, der er konstateret positive med COVID-19. Det har ikke været muligt at teste fire beboere på grund af deres demenssygdom.
Skelvej overholder alle retningslinjer og anvisninger fra Sundhedsstyrelsen med henblik på at forebygge yderligere smitte. Det betyder også, at alle nødvendige forholdsregler overholdes i forhold til pleje af beboerne. Værnemidler bruges hele tiden efter anbefalingerne. Det har også været tilfældet op til den konstaterede smitte.

Skærpet opmærksomhed på symptomer

Medarbejderne vil være særligt opmærksomme på ændringer i beboernes tilstand de kommende dage og ved den mindste mistanke om COVID-19, skal de straks følge Sundhedsstyrelsens vejledning for personale for COVID-19 på plejehjem.

Det er desuden indskærpet, at medarbejderne skal blive hjemme ved den mindste symptom på COVID-19 og være særligt opmærksomme på, om de får feber.

Testproceduren for plejehjem er, at beboere og medarbejdere testes igen hver 7. dag, indtil alle er testet negative.

Alle pårørende er i fredags informeret om smitteudbruddet på Skelvej. Det er stadig muligt for pårørende at aflægge besøg på plejehjemmet, men der appelleres til, at besøgene begrænses i de kommende dage, ligesom Assens Kommune er i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om behovet for yderligere besøgsrestriktioner.

Desuden skal alle, der kommer på besøg på Skelvej, følge retningslinjerne for brug af mundbind samt huske den gode håndhygiejne ved besøg.

Yderligere oplysninger

Signe Lunn Walls, leder for Ældre og Sundhed i Assens Kommune, tlf. 64 74 67 42 / 24 86 20 92.