icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Du kan også blive vildere

Nu får borgerne mulighed for at skabe vildere natur i deres ege haver. Den 19. april vil Assens Kommune nemlig uddele 400 poser med vilde frø i, som borgerne kan plante i deres egne haver og skabe bede med vilde planter der.

”I Assens Kommune har vi en ambition om at skabe mere vild natur til gavn for biodiversiteten, naturen og dyrelivet. Og når borgerne også gør en indsats, så kan vi hjælpe til at genoprette balancen endnu hurtigere”, siger Dan Gørtz, formand for Teknik, Miljø og Plan i Assens Kommune.

Det kommer til at foregå ved, at borgerne den 19. april kan møde op i enten Glamsbjerg, Vissenbjerg eller Aarup og få udleveret en gratis pose frø af naturvejleder, Christian Heller.

”Når frøene i posen bliver plantet, bliver det til 10-15m2 blomstereng. Alle blomsterne er hjemmehørende danske arter og understøtter derfor mange af vores fantastiske insekter.”, fortæller Christian Heller.

Sammen med frøene får borgerne også en lille folder med planteliste, vejledning til udplantning og tips til en vildere have.

En del af en større bevægelse

Lige nu er Assens Kommunen med i Miljøministeriets Konkurrence om at blive Danmarks Vildeste Kommune, hvor det handler om at få skabt de vildeste projekter, som kan generere mere vild natur i Danmark. Derudover har de en række initiativer for at genskabe balance i biodiversiteten.

”Lige nu er flere insekt-og plantearter ved at uddø, og hvis vi skal hindre at det år så galt, så er vi nødt til alle sammen at gøre en indsats. Det gælder både kommunen, som lige nu har gang i en række god projekter på det område, men specielt også borgerne, som jo også kan gøre en indsats.”, fortæller Christian Heller.

Hvor og hvornår?

Her kan du se, hvor og hvornår du kan hente frø:

Glamsbjerg

19. april kl. 14.00-14.45, ved den gamle station

Vissenbjerg

19. april kl. 15.15-16.00, ved biblioteket

Assens

19. april kl. 16.30-17.30, ved Willemoesgården

Husk der uddeles efter først til mølle-princippet og I skal huske mundbind og holde god afstand, når I henter frøene.