icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Den nye havneplads i Assens bliver opkaldt efter dansk søhelt

Den nye havneplads, som skal binde Assens by sammen med Assens havn og skabe et unikt og kulturelt opholdssted for borgere, besøgende og turister, bliver nu opkaldt efter en af de helt store nationale søhelte.

Den nye havneplads på Assens havn kommer til at hedde Willemoes Plads. Det er netop blevet besluttet i Miljø, Teknik og Plan-udvalget i Assens Kommune.

”Havnepladsen er et led i at skabe Fremtidens Assens, og den skal binde den nye del af byen, som er under udvikling med boliger, turisme og erhverv på havneområdet sammen med vores eksisterende købstad”, fortæller formand for Miljø, Teknik og Plan, Dan Gørtz.

Det er Lokalrådet Assens, Købstadsforeningen Assens og Museum Vestfyn, der er blevet enige om at indstille navnet Willemoes Plads til udvalget.

Begrundelsen var, at navnet var unikt i Danmark og samtidigt havde en historisk og nutidig betydning for Assens som by, hvor den nationale søhelt Peter Willemoes er født. Samtidigt er navnet med til at binde nyt og gammelt sammen, mens det refererer til øvrige steder i byen, som Willemoesgården, Willemoesgade, som i dag løber, hvor den kommende plads placeres. Samtidig kan man fra pladsen også nyde den store statue af Peter Willemoes, som står i forlængelse af pladsen.

En del af en større udvikling af Assens by

Assens Kommune har planer om at sikre udvikling i flere af kommunens hovedbyer. I Assens er havnepladsen Willemoes Plads og det kommende kulturhus Kulturkajen åbningstrækket til en større udvikling af Assens som by.

Åbningstrækket bliver gennemført i samarbejde med Realdania, der ligesom Assens Kommune skyder 10 mio. kr. i projektet.

Havnepladsen vil blive indrettet som en grøn plads med en gennemgående akse fra byen til vandet. På Willemoes Plads kommer der også et megamøbel, der kan fungere som scene ved kulturelle arrangementer og som møbel, man kan sidde på.

I det nye multi- og kulturhus Kulturkajen, som det gamle Rådhus bliver omdannet til, vil der være fokus på fællesskab, aktiviteter, turisme og kultur.

Kulturkajen kommer desuden til at huse Udvikling Assens, VisitAssens, Assens Bibliotek, Kompetence- og mødecenteret Kompasset, den kommunale afdeling for Børne- og Familieindsatser, Sundhedsplejerskerne i Assens og Tandprotetikeren.

Åbningstrækket er startskuddet til en større byudvikling

Willemoes Plads og Kulturkajen er blot de første skridt i retningen af en historisk, helhedsorienteret og fremtidssikret udvikling af Assens by og Assens Havn.

Nord for Willemoes Plads skal et større område udvikles, så det kan rumme boliger, hotel, café samt ferie- og fritidsoplevelser – og spille sammen med det kommende nationale Kyst- og Lystfiskercenter.

Området skal styrke forbindelsen mellem byen og vandet, og skabe et levende havnemiljø, der spiller tæt sammen med det aktive og levende byrum der bliver skabt ved Willemoes Plads og Kulturkajen, et renoveret Toldbodhus, et aktivt værft og en færgeforbindelse til Bågø.

Der ud bliver Søndre Ringvej omlagt, så der kommer en tydeligere forbindelse ned til Arena Assens, Jordbassinerne og Assens Marina og Assens Næs.