icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Borgerne i Assens Kommune får nu mulighed for at blive PCR-testet lokalt i Glamsbjerg

Borgerne i Assens Kommune kan fremover blive testet for COVID-19 hver mandag i Glamsbjerg. Det sker, efter at kommunen har indgået en aftale med Region Syddanmark og Ambulance Syd om at understøtte den nationale teststrategi, som gerne skal føre til, at flest mulige borgere lader sig teste jævnligt.

- - -

OBS: Denne nyhed er forældet. 

- - - 

Det lokale testcenter placeres indendørs på Aktivcenteret, Dærupvej 5 i Glamsbjerg. Der vil være åbent fra kl. 9.00 til 17.30 hver mandag. Her kan borgere uden symptomer på COVID-19 møde op og blive testet. Det er ikke nødvendigt at bestille tid.

Borgmester Søren Steen Andersen hilser den nye testmulighed velkommen:

”Mange af vores borgere er naturligvis meget optaget af mulighederne for at blive testet for COVID-19 inden for kommunegrænsen. Jeg er derfor glad for, at vi nu har indgået en aftale med Region Syddanmark og Ambulance Syd om at sikre en fast dag, hvor testbilerne kommer. Samtidig er testcenteret placeret godt midt i kommunen. Vi har heldigvis hidtil haft et relativt lavt smittetal i vores kommune, men vi kan også se, at tallet hele tiden bevæger sig. COVID-19 er tydeligvis tilstede - også i vores kommune. Derfor er test et af de redskaber, vi kan bruge i kampen mod at inddæmme COVID-19.”

Opmærksomhedspunkter i forbindelse med test

Du skal være symptomfri

Når du møder op til test, skal du være uden symptomer på COVID-19. Det er desuden et krav, at du medbringer dit sundhedskort og bruger mundbind, når du bliver testet i Aktivcenteret. Køen til at blive testet ’lukkes’ på et tidspunkt, så testmedarbejderne kan nå dem, der allerede står i køen. Der kan derfor beklagevis være risiko for at køre forgæves.

Børn

Børn fra fem år kan testes, såfremt de selv er indforstået med det.

Book tid ved et testcenter

Hvis man synes køen er for lang eller ikke har tid til at kigge forbi Aktivcenteret - og ikke har symptomer på COVID-19, så kan man altid booke en tid i et testcenter.

Yderligere oplysninger

Borgmester Søren Steen Andersen, tlf. 29 37 90 65 eller Michael Bjørn, direktør for Social og Sundhed, tlf. 23 48 66 13.