icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Børn og unge er eksperter i deres eget liv: Nu er de med til at forme ny politik i Assens Kommune

Assens Kommune skal have ny børne- og ungepolitik, og hvem er bedre til at svare på, hvad det gode børne- og ungeliv indeholder, end børnene og de unge selv? I Assens Kommune er børn og unge i alderen 0-25 år derfor med til at forme kommunens nye børne- og ungepolitik.

Børn og unge i dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser i Assens Kommune er lige nu i fuld gang med at give deres bud på, hvad det gode børne- og ungeliv er. En ny børne- og ungepolitik er nemlig på vej i Assens Kommune, og hvem er bedre til at svare på, hvad det gode børne- og ungeliv indeholder, end børnene og de unge selv? Derfor har Assens Kommune vendt den politiske proces på hovedet i arbejdet med kommunens nye børne- og ungepolitik.

Det er en rigtig god idé at inddrage dem, det hele handler om, mener Anna Jeppesen, forkvinde for Assens Ungdomsråd:

- Jeg synes, det er en virkelig god idé, da det giver de unge mulighed for at have indflydelse på den politik, der påvirker dem. I Ungerådet er vi også meget involveret i udarbejdelsen af den nye politik, hvilket har givet os et større indblik. Det er super vigtigt at involvere børn og unge, da det jo er os, der er fremtiden, og det er os der skal gøre vores kommune til et rart sted at være for fremtidige generationer, siger Anna Jeppesen.

Inspirationen og input fra børnene og de unge vil - sammen med faglig viden og nyere forskning - danne udgangspunkt for den nye politik.
Børne- og ungepolitikken understøtter Vision 2030 og har til formål at sikre sammenhængen mellem det generelle og forebyggende arbejde over for børn og unge.

Mere indflydelse og ejerskab

Udvalget for Uddannelse-, Børn- og Familie ønsker at lytte til perspektiver fra børn og unge i alle aldersgrupper. Derfor bidrager børn og unge fra 0 til 25 år på dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser i processen med deres stemmer og inspiration, forklarer udvalgsformand Mogens Mulle Johansen:

- Børnene og de unge er eksperter i, hvad det gode børne- og ungeliv er. Derfor er det naturligt, at de får en stemme i forbindelse med udformningen af den nye børne- og ungepolitik i Assens Kommune. Det er en anderledes måde at lave politik på, men vi håber, det kan give større følelse af ejerskab.

Kom med, når børn og unge præsenterer deres idéer

Der er udarbejdet en spørgeguide til dagtilbud, skoler og uddannelsesinstitutioner, hvor det overordnede tema er: ”Hvad er det gode børne- og ungeliv?” Et eksempel på et spørgsmål til et barn i skolealderen kan være: ”Hvad er en god dag for dig i skolen?”

Der afholdes en Markedsdag torsdag den 26. september kl. 16-20 på Langbygårdsvej 6 i Glamsbjerg, hvor børn og unge præsenterer deres idéer til den nye politik. Der vil desuden være underholdning og mulighed for at købe aftensmad. Alle interesserede børn, unge, forældre og øvrige er velkomne!

Den nye politik forventes klar 1. juli 2020.

For flere oplysninger kontakt:

  • Mogens Mulle Johansen, Udvalgsformand for Uddannelse-, Børn- og Familie, tlf.: 29 37 90 58, mojoh@assens.dk
  • Esben Krægpøth, Vicedirektør – Velfærd – Børn, Unge og Uddannelse, tlf.: 64 74 64 46, eskra@assens.dk
  • Anna Jeppesen, forkvinde for Assens Ungdomsråd, tlf.: 50 53 25 04, anna67095@gmail.com
Du skal være opmærksom på, at udbyderen af servicen sætter en eller flere cookies på din computer, når du trykker på afspil video. Læs om cookies.

Program til Markedsdag torsdag den 26. september 2019

Sted: i kantinerne i 10. klassecenteret/Det Blå Gymnasium, Langbygårdsvej 6, Glamsbjerg

Kl. 16.00 Velkomst ved formand for Uddannelse, Børn og Familie, Mogens Mulle Johansen
Underholdning ved Brylle Landsbyordnings kor + fællessang
Kl. 16.30 Åbning af markedspladsen, ved næstformand Karin Christiansen
Kl. 17.45 Musik og Mad. Der er mulighed for at købe let mad og drikke
”The Willows” fra Pilehaveskolen og ”Løgnedetektor Lounge” fra Musikskolen underholder
Kl. 18.30 Markedspladsen er åben
Kl. 19.30 ”Los Mosquitos” fra Musikskolen underholder
Kl. 19.45 Fælles afslutning ved Mogens Mulle Johansen