icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Assens Kommune tilbyder genstart til turisme, kultur og fritid

Assens Kommune sætter sammen med Udvikling Assens og det lokale idræts- og kulturliv gang i sommeren med events og aktiviteter. Og samtidig er der også hjælpepakker på vej fra Assens Kommune til det lokale idræts- og kulturliv som en hjælpende hånd som følge af coronasituationen.

Koncertsalene har været larmende stille og hallerne har stået livløse siden coronapandemien fremtvang forsamlingsforbuddet. Alle forårets arrangementer blev aflyst med økonomiske konsekvenser til følge. Samtidig har færre gæster lagt vejen forbi Assens Kommune, og det er gået ud over det lokale erhvervsliv.

Derfor har udvalgene Beskæftigelse, Erhverv og Kultur og Uddannelse, Børn og Familie oprettet hjælpepakker til henholdsvis kulturområdet og fritidsområdet.

Nu kan kriseramte kulturaktører og foreninger søge om et tilskud fra en ny kultur-hjælpepakke på 310.000 kroner og en fritids-hjælpepakke på 452.000 kroner.

Samtidig er det ambitionen at erhvervslivet kan få glæde af kultur- og foreningslivet til at skabe en attraktiv sommerkalender med gode events i hele kommunen - i et samarbejde mellem erhverv, turisme og kultur- og fritidsliv.

- Danskerne kommer til at holde sommerferie i Danmark i år. Derfor har vi brug for gode ideer og initiativer fra vores turismevirksomheder og detailhandel, som vi gerne vil understøtte, så turister kan besøge Assens Kommune og tage en god oplevelse med sig hjem, siger Finn Brunse (S), formand for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur.

Ambitionen er at motivere til nye måder at samarbejde på mellem de frivillige, erhvervslivet, Udvikling Assens og Assens Kommune.

I den forbindelse er der afsat 100.000 kroner til film, der skal promovere Assens Kommunes natur- og kulturoplevelser og detailhandlen.

Kultur og Fritid

Hjælpepakkerne til kultur og fritid består af to dele. En driftspakke, hvor der er mulighed for at søge tilskud til manglende indtægter fra koncerter og medlemskontingenter og til driftsomkostninger som el, vand og varme.

Den anden del er en projektpakke, der giver tilskud til kommende projekter, så der kommer skub i genåbningen efter tre måneders stilstand. For selvom smittetrykket er faldende og samfundet genåbner mere og mere, så fortsætter konsekvenserne videre ind i sommeren.

- Vores foreninger og kulturinstitutioner er afgørende for, at der er liv og aktiviteter i byen. Men der er ikke nogen indtægter fra foråret, som kan bruges til arrangementer hen over sommermånederne, så derfor vil vi gerne bidrage til, at de kan få gang i hjulene igen, forklarer Mogens Mulle Johansen (SF), formand for Uddannelse, Børn og Familie.

Beskæftigelse, Erhverv og Kultur har afsat i alt 310.000 kroner til den samlede kultur-hjælpepakke. Heraf afsættes 150.000 kroner til driftspakken og 160.000 kroner til projektpakken.

Uddannelse, Børn og Familie har afsat 452.000 kroner til en samlede fritids-hjælpepakke. Heraf afsættes 352.000 kroner til driftspakken og 100.000 kroner til projektpakken.

Man kan læse mere om hjælpepakkerne på www.assens.dk/genstart.

Kontakt

  • Finn Brunse, Formand Beskæftigelse, Erhverv og Kultur, 25 23 29 02
  • Mogens Mulle Johansen, Formand Uddannelse, Børn og Familie, 23 37 90 58
  • Peter Michael Nielsen, Plan og Kulturchef, 23 48 68 62
  • Katrine West, Kulturkonsulent, 20 37 17 63