icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Assens Kommune stiller nyt mødested til rådighed

Ny platform gør det nemmere for borgerne i Assens Kommune at finde nogle at dele interesser med. På Boblberg kan borgerne efterspørge alt lige fra læsegrupper til en gå- eller badmintonmakkker. Målet er at skabe sociale fællesskaber og forebygge ensomhed og kedsomhed.

Assens Kommune er nu aktive på Boblberg. Helt konkret har borgerne mulighed for at oprette opslag i form af bobler, som inviterer til aktiviteter, interesser, oplevelser og meget mere i fællesskab med andre.

Et mødested for nye fællesskaber – og måske nye venskaber

Boblberg er en borger-til-borger-portal med over 50.000 medlemmer i 22 af landets kommuner, og der kommer løbende flere til. Gennem boblerne kan borgerne møde medborgere med samme boblende interesser, såsom nogle at træne med, strikke med, lave mad sammen med eller blot nogle med samme ønske om at starte nye venskaber.

Opfordrer borgere til at være aktive

Assens Kommune tilbyder nu Boblberg som en fleksibel mulighed, der gør det nemmere at være aktiv sammen med andre og skabe nye fællesskaber. Platformen er en god måde at støtte det aktive medborgerskab. Udvalgsformand for Social- og Sundhed i Assens Kommune Charlotte Kjær forklarer:  

- I Assens Kommune har vi en vision om at få flere aktive medborgere, og Boblberg kan netop være et vigtigt værktøj i den henseende. Det er et forum for borgere, der har lyst til at engagere sig og bidrage til, at endnu flere finder nogen at dele dagligdagens små og store oplevelser med. Vi ved, at det er gode fællesskaber som disse, der kan være med til at styrke lokalsamfundene.

Boblerne giver samtidig inspiration til de borgere, der har et ønske om at være frivillige. Foreninger kan nemlig også oprette bobler, hvis de mangler hænder.

Styrker mental og fysisk sundhed

Forskning viser, at det er vigtigt for menneskers trivsel og livskvalitet, at de indgår i sociale fællesskaber. Boblberg skaber netop grundlag for dette ved at lade de lokale borgere ”boble sammen” online. Det er borgerne selv, der opretter bobler, og så kan interesserede svare på boblerne.

Leder for Sundhedsfremme og Forebyggelse i Assens Kommune Helle Andersen udtaler:  

- I kommunen har vi fokus på den mentale sundhed, og her er Boblberg et nyt tiltag, der skal styrke både den fysiske og mentale sundhed blandt borgerne. Boblerne er forhåbentlig kun første skridt til flere møder og oplevelser borgerne imellem. I sidste ende kan det være med til at øge livskvaliteten for mange. Vi håber derfor, at borgerne tager platformen til sig og spreder en masse positive bobler.

Fakta om Boblberg

  • Mere end 50.000 medlemmer er en del af Boblberg.
  • I dag benyttes Boblberg af 22 kommuner: Assens, København, Aalborg, Esbjerg Frederiksberg, Næstved, Gentofte, Guldborgsund, Lyngby-Taarbæk, Hvidovre, Varde, Ballerup, Skive, Frederikssund, Lolland, Mariagerfjord, Gribskov, Faxe, Nordfyns, Rebild, Lejre og Ishøj Kommune.
  • Boblberg er gratis, tilgængelig på alle enheder, og er for alle.
  • Boblberg er udviklet i samarbejde med tre af landets kommuner og et stort udsnit af organisationer, som har berøring med kultur, fritid, sundhed og frivillighed. 

Link

https://boblberg.dk/

For yderligere oplysninger - kontakt venligst:

  • Charlotte Kjær, Udvalgsformand for Social- og Sundhed, Assens Kommune, tlf.: 2937 9053, mail: chach@assens.dk
  • Helle Andersen, Leder for Sundhedsfremme og Forebyggelse, tlf.: 6474 7172, hella@assens.dk
  • Anne Grønnegård, Personalechef, tlf.: 6474 7426, angro@assens.dk