icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Assens Kommune klar til at løfte nødvendige opgaver

Corona-situationen har udviklet sig ganske hurtigt i løbet af de seneste dage. Samtidig står Assens Kommune foran en helt ny situation med statsministerens udmelding onsdag aften om, at store dele af Danmark nu lukker ned de næste par uger for at minimere smittespredningen og undgå overbelastning af sundhedsvæsenet. En situation, der kommer til at ramme og påvirke alle kommunens borgere. Funktioner og tilbud er lukket ned, og medarbejderne skal udføre deres arbejde på nye måder.

Borgmester Søren Steen Andersen siger:

”Der er tale om en helt ny måde, at samfundet kører på det næste stykke tid. Der er ingen tvivl om, at situationen er meget alvorlig. Samtidig er det vigtigt, at vi ikke lader os gribe af panik, men udviser handlekraft. Der er derfor arbejdet på højtryk i hele organisationen siden onsdag aften for at forberede og sikre, at nødberedskaber kommer på plads, ligesom vi naturligvis er forpligtet til at sikre, at alle basale og livsnødvendige funktioner på ældre- og socialområdet fortsat kører. Jeg oplever, at situationen bliver håndteret med en stor grad af professionalisme og dedikation overalt i organisationen, og at vi i Assens Kommune er klar til at løfte de opgaver, vi skal.”

Vi skal stå sammen

Søren Steen Andersen pointerer, at der naturligvis er spørgsmål, der lige nu ikke kan besvares, og at situationen og forhold kan ændre sig fra time til time.

”Jeg forstår godt, hvis mange borgere er bekymrede over udviklingen, eller at det kan skabe frustrationer rundt omkring, fordi der kan være spørgsmål, vi ikke kan svare på her og nu. Det er vigtigt for mig at sige, at vi følger myndighedernes anvisninger og løbende tilpasser i forhold til dem, men at tingene ændrer sig i en takt, der gør, at alle må væbne sig med lidt tålmodighed i denne usædvanlige situation. Vi gør alt, hvad vi kan, for løbende at kommunikere ud, hvad vi ved.”

”Vi skal stå sammen som borgere og hjælpe hinanden. Og så skal vi huske på at følge myndighedernes instrukser og forebyggelsesråd i denne særlige situation,” siger Søren Steen Andersen.

Borgerne opfordres til at holde sig orienteret om corona-situationen i Assens Kommune på kommunens hjemmeside www.assens.dk, der løbende opdateres. Al relevant og generel info om corona findes desuden på www.coronasmitte.dk

Yderligere oplysninger

Borgmester Søren Steen Andersen, tlf. 29 37 90 65