icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Assens Kommune kårer årets klima- eller biodiversitetsindsats

Assens Kommune vil fremover kåre årets klima- eller biodiversitetsindsats. Vinderen får 10.000 kroner til det videre arbejde med gode biodiversitets- eller klimainitiativer.

Deler I haveredskaber, værktøj eller andet på villavejen? Har din landsby gjort noget for at spare på energien, lavet klimavenlige fællesspisninger, eller har I måske en fælles køkkenhave med årstidens frugt og grønt?

Så kan I være med i konkurrencen om at blive Årets klima- eller biodiversitetsindsats i Assens Kommune. Vinderen får 10.000 kroner til at arbejde videre med klima- og biodiversitetsforbedringer.

”Vi vil gerne understøtte og hylde de mange gode initiativer, som borgere, foreninger og landsbyerne laver. Og med konkurrencen får vi synliggjort de tiltag, aktiviteter og initiativer, så andre kan hente inspiration til at træffe mere bæredygtige valg i hverdagen”, fortæller Søren Thomsen, der er formand for Medborgerskab, Kultur og Beskæftigelsesudvalget i Assens Kommune.

I 2020 vedtog Byrådet i Assens Kommune en klimastrategi, og herefter et handlekatalog med indsatser, som skal nedbringe CO2-udledningen for kommunen som virksomhed og for kommunen som geografisk område. Og det arbejde er i fuld gang.

”Som kommune har vi massivt fokus på klima, men der er en stor del af CO2-udledningen, som vi ikke har direkte indflydelse på. En betydelig del af CO2-udledningen sker nemlig i de private hjem og i forbindelse med vores forbrugsvaner. Og vil vi nedbringe det, så handler det også om at synliggøre gode initiativer, som kan inspirere og motivere flere til at træffe mere bæredygtige valg i hverdagen”, fortæller borgmester Søren Steen Andersen.

Lokale initiativer skal inspirere andre

Med konkurrencen om prisen som Årets Klima- eller Biodiversitetsinitiativ ønsker Assens Kommune årligt at præmiere og skabe opmærksomhed omkring et lokalt initiativ som nedbringer CO2-udledning eller fremmer biodiversiteten i Assens Kommune.

Initiativerne kan have meget forskellig karakter. Det kan være nogen som har lavet et samarbejde om at bytte tøj, reparere ting, plante træer eller insektvenlige blomster i byen, eller det kan være noget helt andet.

Kender du nogen, som har gjort noget godt for klimaet eller biodiversiteten i fællesskab med andre? Så indstil dem til prisen senest søndag den 18. september 2022.

Herefter vil Medborgerskab, Kultur og Beskæftigelsesudvalget tage stilling til indstillingerne på deres møde den 3. oktober 2022.

Vinderen modtager 10.000 kroner, der skal anvendes til forbedring, videreudvikling eller udvikling af lignende klima- eller biodiversitetsinitiativer.

Du kan læse mere om prisen, og hvordan du indstiller på: https://www.assens.dk/vaer-aktiv/kaaring-af-aarets-klima-og-biodiversitetsinitiativ/