icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Assens bliver vært for enkeltstart ved PostNord Danmark Rundt

Vil du opleve en af de helt store cykelbegivenheder tæt på, så kan du sætte kursen mod Assens til sommer, hvor de naturskønne omgivelser i og omkring byen kommer til at danne ramme om 2. etape af PostNord Danmark Rundt.

I dag har Danmarks Cykle Union på et pressemøde præsenteret PostNord Danmark Rundt ruten 2022, som skal køres fra den 16.-20. august 2022.

Ruten sig over i alt 770 kilometer fordelt på fem etaper:

  • 16. august | 1. etape: Allerød – Køge, 225,3 kilometer.
  • 17. august | 2. etape: Assens – Assens, Enkeltstart på 12,2 kilometer.
  • 18. august | 3. etape: Otterup – Herning 239,3 kilometer. (Strada Bianche Nordic)
  • 19. august | 4. etape: Skive – Skive, 167,3 kilometer.
  • 20. august | 5. etape: Give – Vejle, 126,5 kilometer.

Etape 2: Smukke omgivelser i Assens danner ramme om Enkeltstarten

2. etape skal køres i Assens den 17. august. Og det er ikke hvilken som helst etape. Det er nemlig enkeltstarten, som historisk har vist sig, at have stor betydning for den samlede stilling i løbet.

”Det er en stor begivenhed for cykelsporten, men også for Fyn og os som kommune, og vi er meget glade for at Danmarks Cykle Union har valgt de smukke omgivelser i Assens som kulisse for enkeltstarten”, siger borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen.

”På Fyn stiger antallet af turister, som sætter sig i sadlen og lader sig udfordre på vores naturskønne strækninger over bakker og langs kysten. Det sker på baggrund af et stærkt fynsk samarbejde om Bike Island Fyn, hvor vi har fokus på at skabe sammenhæng mellem hverdagscyklisme, cykelturisme og cykelevents til gavn for væksten, sundheden og klimaet.”, fortæller formand for Medborgerskab, Kultur og Beskæftigelsesudvalget i Assens Kommune, Søren Thomsen.

Enkeltstarten, som skal køres i Assens, bliver en rute på 12,2 kilometer med start i Østergade i hjertet af Assens. Herefter går ruten på 500 meter brosten, videre ud af Faaborgvej, hvorefter rytterne vil blive udfordret på små tekniske veje med Lillebælt som smuk baggrundskulisse. Målområdet bliver placeret på Søndre Ringvej ud for Arena Assens.

”En begivenhed af den her størrelse er jo noget, som vi alle kan samles om i fællesskab, og nu går vi i gang med at planlægge alt det, som kommer til at ske rundt om løbet samarbejde med forskellige aktører, interessenter og foreninger”, fortæller Søren Steen Andersen.

I forbindelse med løbet, vil der i Assens være veje, som bliver spærret af og der vil blive etableret omkørsel flere steder. Borgere, som bliver direkte berørt af det, vil blive kontaktet, og når vi kommer tættere på begivenheden, vil kommunen selvfølgelig også kommunikere mere om, hvordan løbet kommer til at påvirke trafikken og vejene; via pressen, hjemmesiden og de sociale medier.

Et historisk stort og spændende felt af ryttere

PostNord Danmark Rundt, som er rangeret som ProSeries på UCI’s Europe Tour, og feltet er i den grad også værd at bemærke. Det er nemlig et historisk stort felt med 154 ryttere, på i alt 22 hold, heraf hele 8 World Tour hold. Så løbet krydres i den grad med markant deltagelse fra allerøverste hylde, fortæller Henrik Jess, formand for Danmarks Cykle Union:

”Dette års Post Nord Danmark Rundt indtager nye højder, i forhold til feltets imponerende sammensætning – aldrig før har 8 World Tour teams været på startstregen. At kunne give alle cykelglade danskere oplevelsen af at se og komme helt tæt på de allerstørste teams, skaber stolthed og høje forventninger. Dette er alene muligt på grund af den store opbakning PostNord Danmark Rundt møder rundt ved kommunerne. Hertil- og især, et stærkt parløb sammen med PostNord, som løbets hovedsponsor for imponerende 27. gang. Vi kan næste ikke vente til at dele en fantastisk kulisse, når rytterne kører gennem landet på 5 strabadserende etaper.”

”Med 22 Teams til start, hvoraf 8 er World Tour teams, er det svært ikke være meget tilfreds. Vi kan med rette forvente et klasse felt til dette års PostNord Danmark Rundt. Ruten i 2022 lægger op til masser af godt og uforudsigeligt cykelløb”, siger Jens Kasler, løbets Racemanager.

De 5 etaper byder rytterne på forskellige udfordringer

Når den 31. udgave af PostNord Danmark Rundt køres 16.-20. august 2022, bliver det med start i Lillerød på Sjælland og mål i Vejle.

Ruten er i år med spændende nyskabelser, som for eksempel ”Strade Bianche Nordic” etapen, hvor hele 10 grus pavéer venter rytterne, på løbets tredje etape. Femte og sidste etape er også værd at bemærke, en etape der går fra Give til Vejle, med hele 1700 højdemeter, på nogle af de mest legendariske stigninger.

Ruten til dette års udgave af PostNord Danmark Rundt, er også i år præget af en god kombination af alt det Danmark kan byde på. Flade etaper, sidevind, enkeltstart først i løbet, en lang ’kongeetape’ og en afslutning på de legendariske stigninger i og omkring Vejle. Med alle de elementer i spil, vil der med garanti være spænding omkring det samlede resultat, helt frem til den sidste rytter krydser målstregen i Vejle, om eftermiddagen lørdag den 20. august.

”1. etape køres mere eller mindre tværs gennem Sjælland fra Allerød til Køge, hvor alt tyder på, at det bliver sprinterne, der skal kæmpe om sejren. 2. etape er en 12 km enkeltstart i Assens, som vanen tro vil have stor indflydelse på klassementet. 3. etape er med sine 239 km den næst længste i løbet historie, og køres fra Otterup til Herning”, fortæller løbets Racemanager, Jens Kasler, og han peger på at løbet i år byder på spændende nyskabelser:

”Når etapen nu slutter i Herning, var det nærlæggende at inddrage elementer fra En forårsdag på Heden. Der er blevet plads til 10 sektorer med grus ( i alt 17 km ). Der er dermed lagt op en spændende og måske afgørende etape i dette års PostNord Danmark Rundt. Efter 3. etapes strabadser venter der rytterne en knap så hård 4. etape, hvor sprinterne igen har mulighed for at udfolde. Etapen hedder Skive – Skive, akkurat som den gjorde tilbage i 2005. På sidste etape er der lagt op til en eksplosiv afslutning på den 31. udgave af PostNord Danmark Rundt. Etapen er på blot 126 km, men byder på hele 1700 højdemeter, da rytterne blandt andet skal forcere Danmarks måske hårdeste stigning, Chr. Winters vej, med et gennemsnit på hele 16,3 %. Det hele afsluttes på den klassiske rundstrækning, med Kiddesvej som den altafgørende finale stigning, alt i alt et fantastisk løb” siger Jens Kasler.

Også løbets projektchef Frank Hyldgaard ser frem til et spændende PostNord Danmark Rundt:

”Vi glæder os rigtigt meget til at PostNord Danmark Rundt 2022 skydes i gang den 16. august. Igen i år har vi ambition om at udvikle løbet yderligere og igen gøre løbet til en stor festlig og sportslig begivenhed hen over de 5 etaper”, siger han, og fortsætter:

”I samarbejde med alle vores uvurderlige frivillige, vores samarbejdspartnere og værtsbyerne, vil vi alle lægge os i selen for at give publikum og TV seerne en fantastisk cykelløb.”

Du kan se beskrivelser af alle etaperne og en oversigt over alle de deltagende hold